Strandok, napsütés, természet

Strandok, napsütés, természet

A Velencei-tónál nemcsak kerékpárt, vízi biciklit, kajakot, kenut, csónakot, wind- és kitesurf-öt, hanem még „menetrendszerinti" hajót is lehet bérelni, ahol a tematikus strandokon a popzene, a sport, a tánc és a napsütés mindennapos, de Velencei-tó kerékpár és gyalogtúra során is izgalmas arcát mutatja.

Különlegessége nemcsak az, hogy évente 2050 órán át szikrázóan süt a nap, vagy hogy Európa egyik legmelegebb vizű tava, hanem az, hogy a rengeteg oldott ásványi anyagnak köszönhetően strandolás közben is enyhíthetjük az ülőmunka fáradalmait a 8 szabadstrand és a 9 fizetős strand bármelyikén.
TIPP! A legjobb srtrandok Magyarországon

A tó strandjai közül választhatunk tematikus módon, így hangulatunkhoz, vagy érdeklődési körünknek megfelelőt is találhatunk: létezik öko-szemléletű, strandröplabdás, 1977 óta működő könnyűzenei koncertes, a zenés estekkel csábító északi strand, esetleg víziváras, vagy drótszamaras. Az újdonságok iránt érdeklődők akár korzózhatnak Velencén, a tengerpart hatású szabadstrandon.

TIPP! Nemzetközi Sárkányeresztő Fesztivál>>

A Velencei-tónál megkóstolhatjuk a fogasfilét a zamatos agárdi pálinkák és a pázmándi borok társaságában, melyeket legjobb a parton elfogyasztani. 

TIPP! Ökofesztivál a Velencei-tónál>>

A Velencei-tónál a vagány strandsportok és az extrémebb vízi sportok rajongóinak sem kell a lábukat lógatniuk: csak rájuk vár a strandfoci, a strandröplabda, kajak-kenu és vízisí pálya, versenyekkel színesítve.

TIPP! Velncei Tóátúszás >>

Azonban a tó legnagyobb vonzereje mégis a természet, nyugalom és a csodálatos vízi világ. Az északi parton remek túrákat tehetünk kerékpárral vagy gyalog a pákozdi ingóköveknél, a Bence-hegyen, a Likas kőnél és a Pákozd-Sukorói Arborétumban.

A déli part „bejárásához" el kell hagynunk a szárazföldet és a vízen keresztül érhetjük el a tó legcsodálatosabb részeit, a Dinnyési fertőt, és bejárhatjuk a Madárdal Tanösvényt: a Müller István, a Szikes, vagy a Tóparti túra állomásait.

Még több szállás, program a Velencei-tó környékén:

Nyári programok, kerékpáros túrák, természet és gasztronómia a Velencei-tónál>>