Programok hétvégére

SZEPTEMBER 10-11-12: Kisvasutat ünnepelhetünk a hétvégén, elindulhatunk az ország egyik legszebb vízitúrájára, lesz rengeteg zenei program és természetesen szüreti fesztivál, sőt, gasztronómiai seregszemle is. Egy kicsit még marad a nyár, használjuk ki!

KONCERT – A IX. Kiskörei Csülökfőző fesztivál vendége Deák Bill Gyula lesz. Az esti koncertre és az egész napos programra is mindössze 150 Ft belépő. A főzésen kívül természetesen lesz még pálinka kóstolás, megismerkedhetünk a helyi termékekkel, a gyerekeket pedig ügyességi játékok várják.

Bükön a Pannon cigányzenekar 10., jubileumi koncertjét láthatjuk majd. A különleges koncertre rengeteg vendéget is hívtak. Fellép majd Ifj. Berki László prímás, a 100 Tagú Cigányzenekar koncertmestere és Szigeti Ferenc Nóta és cigánydal énekes, a Nótasztár című műsor nyertese.

Hévízen rendezik a Magyar Dal Napját. Szombaton a Karthago, vasárnap pedig a Hooligans áll színpadra. Vasárnap délután a városban Daloló Dottó vonat közlekedik. A városnéző járművön a legjobb magyar slágerek szólnak.

FESZTIVÁL – A XI. Szombathelyi Big Band Fesztivál egy olyan rendezvény, ami a komolyabb és könnyedebb stílusok kedvelőit is elkápráztatja majd. A programban a legjobb hazai big band és swing muzsikusok szerepelnek, de a szombathelyi Isis Big Band nemzetközi csoportokat is vendégül lát.

GASZTRONÓMIA – A Vanyarci Haluskafesztivál igazi folklórforgatag. A finom haluska vagy sztrapacska mellé szlovákiai és magyar zenekarok szolgáltatják a zenét és a néznivalót. Lesz még kézműves kirakodóvásár, játszóház, sok-sok gyerekprogram és megrendezik a „Haluska" vezetéknevű emberek találkozóját is.

TERMÉSZET – Az egyik legkellemesebb, könnyen megközelíthető vízitúra útvonalon lapátolhatunk, ha csatlakozunk a Göncöl Ház vizes kirándulásához. A kétnapos kenutúra szombaton indul Vácról. A csapat a papszigeti kempingben éjszakázik, majd innen folytatja az utat a Dunán a szigetcsúcs felé.

WELLNESSZ – Szauna Maratont tartanak Balmazújvárosban. A különleges felöntéseket szombaton és vasárnap is élvezhetjük. Kelo, finn és különleges bio szauna is a rendelkezésünkre áll a pihenéshez.

MENŐ – A Balatonfenyvesi Gazdasági vasút napján a keskeny nyomtávú, csodálatos útvonalon kanyargó kisvonatot ünnepelhetjük. Ebből az alkalomból megnzéhetünk egy egyedülálló vasútmodell kiállítást, végigvonatozhatunk a 14 kilométeres, somogyszentpáli szakaszon, élvezhetjük a térzenét, és kipróbálhatjuk a kézügyességünket a különböző foglalkozásokon.