A Kölyök a Pilisi Klastrom Fesztiválon

Új élet költözik a Ciszterci Apátság romjai közé a VIII. Pilisi Klastrom Fesztiválon. Augusztus 16-án főzőverseny, lovasíjász bemutató és egy igazi különlegesség: a Kölyök című „édes bús musical" vár mindenkit Pilisszentkereszten.

Zsivány- és Thirring-sziklák, Eötvös Loránd emlékháza, kétktúra, vadregényes szurdok, Dobogókő, spirituális élmények… Pilisszentkereszt az év minden napján bővelkedik a látni és felfedeznivalókban. Augusztus 16-án viszont duplán is érdemes ellátogatni a soknemzetiségű településre, a Pilisi Klastrom Fesztiválon ugyanis a község egy egészen különleges oldaláról mutatkozik be.

A program 11 órakor futóversennyel indul, majd bográcsozás és látványsütés következik, egész napos népi játékokkal és folklórműsorokkal. Este lovasíjász-bemutató tekinthetünk meg, majd egy igazi  különlegesség, egy színházi előadás elevenedik meg a hajdani Ciszterci Apátság romjai között.

Már hagyomány, hogy a község lakói egy fergeteges színházi előadással köszöntik a települést. Az első években az István a király, tavaly pedig a Valahol Európában című előadás volt a műsoron.  Idén Pozsgai Zsolt és Nagy Tibor A Kölyök című musicaljét választották – ez Charlie Chaplin azonos című filmjének feldolgozása. Az előadást 20:30 perctől láthatjuk majd, végül fergeteges nyárzáró party-n búcsúzhatunk a Pilistől.