Hétköznapi luxus: day spa

Általános helyzet: nyugalomra vágyunk, fáj a hátunk, kimerültek vagyunk, de se időnk, se lehetőségünk elutazni. Mi tehetünk? Utánajártunk: mini interjú, tippek és bennfentes információk következnek.

A Parlamenttől pár utcára tértünk be a Magnolia Day Spa néhány lépcsőn bevehető birodalmába, ahol vállalták, hogy az első vendégek érkezése előtt mindent megtudunk a prémiumkategóriás „instant" belvárosi wellnessről, amilyet a fővárosban néhány helyen, illetve 5 csillagos szállodákban már megtalálunk.

A lágyan megvilágított folyosóról öltözők nyílnak, ahol saját szekrényke vár, és minden nap friss a virág a mosdó mellett. A masszázs-szobák mindegyike kicsit másmilyen. Az elsőben minőségi kozmetikai termékeket, a másodikban aromapárologtatót, gyertyákat találunk, a harmadikban az ayurvedikus Shirodhara kezelés egzotikus kellékeit fedezzük fel. A legvarázslatosabb a páros rituálék, borozgatós-pezsgős fürdőzések élményét biztosítja, ahol két kezelőágyat és egy kényelmes fürdőkádat láthatunk. A kád fölött – mint a Király fürdő gőzében az apró csillagok a kupolán – apró led lámpák izzanak, míg a pihenő kényelmében teát, gyümölcsöt kínálnak a párnák között heverésző vendégeknek. Az építészeti megoldások is említést érdemelnek: a boltozatos födém eredeti, ódon téglái és a modern, elegáns, aranyszínű díszvakolat, valamint a mozaikköves fürdőegységek. A komplexum kialakítása egy éves munka eredménye, így kerülhetett a belváros közepére egy hangulatos day spa gyönyörű pihenőtérrel, három szaunával, törökfürdővel, Kneipp-medencével.


"Miről is szól a day spa" – kérdezzük a Magnolia két vezető munkatársát, Dórát és Andreát.

-Itt minden a vendégről szól: megszépüljön, felfrissüljön, pihenjen. A day spa, lényegében a gyógyfürdő és a szépségszalon között van valahol, hiszen benne megtalálhatók a gyógykezelések, fürdők, szauna, kozmetika, sőt, egzotikus, indiai, japán vagy tibeti kezelések is. Miután elmegy, minden búját-baját elfelejti és fizikailag is jobban érzi magát.  Itt az a lényeg, hogy a vendégek kiszakadjanak a mindennapokból anélkül, hogy elutaznának bárhová, hotelszobát bérelnének, és a többi szükséges feltétel.

"Mi a különbség a fővárosban található fürdők, mint a Rudas, a Gellért, a Széchenyi vagy akár a Rácfürdő, és egy day spa között?"

-A méretek nagyon számítanak. Egy gyógyfürdő közösségi intézmény, a tömegeknek szól. Egy day spában intimebb a légkör, exkluzív a helyszín. Nagyobb odafigyelést tudunk biztosítani a vendégeknek, egyénre szabottan. A különböző kezelésekre hat-nyolc vendéget fogadunk egyszerre, illetve a tágas teaházban egy-egy baráti, turistacsoportot is, ami azt jelenti, hogy minden igényt, kérést azonnal teljesíteni tudnak a munkatársak. A klasszikus gyógyfürdőkben található helyi termál- vagy gyógyvíz és az ebből készült termékek itt nincsenek, csak hozott anyagok révén.  

"Mi ajánlható azoknak, akik lazítani szeretnének, de nincs különösebb panaszuk?"

-Ha ketten jönnek, mindenképpen a páros kezeléseket ajánljuk. Minden kezelés előtt érdemes benézni a szaunák egyikébe, akár a 90 fokos finn szaunába, a kevésbé forró bio- vagy a száraz levegőjű infra kabinba. A hammam törökfürdő kezelés kiegészítéseként, például kifejezetten ajánlott a szaunázás.  Masszázsok előtt ajánljuk a kádfürdőt, mert a fürdő után az olajok, krémek sokkal jobban beszívódnak a bőrbe. A testradír is ezt szolgálja, az elhalt hámsejteket eltávolítják, a hatóanyag így könnyen felszívódik, és a bőr megfiatalodik.

               TIPP! A legtöbb day spában Egészségpénztári- és SZÉP kártyát,
                       Üdülési Csekket is elfogadnak.

"Gyógykezelések között mit találhatunk egy day spában?"

-Nálunk viszonylag sok, több mint hatvan féle kezelést próbálhatnak ki a vendégek. Ha minden kezelésünket, valaki egyszerre ki szeretné próbálni, eltartana egy hétig is. A kezeléseket a természetből nyert aktív hatóanyagot tartalmazó termékekkel végezzük. A kezelést megelőzően, vendégeink egy egészségügyi adatlapot töltenek ki, így a kezelések mindig személyre szabottan történnek. Szakembereink pontosan ismerik az anyagok egymásra hatását és a technikákat. Ha valaki cellulit problémákkal küzd, akkor a fehér bors aromás testradírt és masszázst javasoljuk. Méregtelenítéshez nyirokmasszázzsal fokozzuk az anyagcserét. Reumatikus fájdalmakra az ősi magnéziumos masszázsunkat javasoljuk. Az aromaterápiás illatokkal történő kezelésnél nemcsak a testet, hanem a lelket is ápoljuk. Vendégeink, pillanatnyi hangulatuk, állapotuk szerint, választhatnak a frissítő citrus, mandarin, édesnarancs, gyömbér, vagy a relaxáló levendula illatok közül, hogy csak néhányat említsünk. A kismamákra is odafigyelünk, nekik a 13. hetes kortól, speciális olajokkal, speciális technikákkal kínálunk kényeztető masszázst.

            Jó tudni! Hazánkban több wellnesshotel is megnyitotta fürdőházát a "külsős"
                           vendégek előtt: itt napi jegyért vehetjük igénbe a szolgáltatásokat.  

"Milyen különlegességeket találhatunk a hazai day spák kínálatában?"

-Ha nincs rá időnk, hogy hosszabb időre szállodába, külföldre, egzotikus tájakra elutazzunk, vendégeink nálunk „ezt is megtehetik". Például a bambuszrudas, bambuszolajos masszázsunkkal, tradicionális illatokkal Japánba. Ayurvédikus kezeléseinkkel az ősi Indiába. A Himalája hegység 3000 méter fölötti magasságából fejtett kövek őrleményéhez holt-tengeri sókristályokat és lávakőszemcséket tettünk zsákocskákba egy különleges kezelés kedvéért. Olaszország hangulatát pedig toszkán bazsalikomos-olívás kezeléssel idézhetjük fel.

Még több ajánlott hazai day spa:
Isis Day Spa
Mandala Day Spa Budapest
Corinthia Royal Spa
Kempinski Spa Budapest (angol nyelvű oldal)
Bridge SPA

A galériához kattintson a képre!