Gyopárosfürdő: az Alföld Gyöngye

Gyopárosfürdő Orosháza központjától mindössze 3 km-re található. A 20 hektáros parkerdő területén található gyógy-, strand- és élményfürdő már közel 150 éve ismert üdülőhely.

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld – Orosháza-Gyopárosfürdő, az Alföld gyöngyszeme

Természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján fekszik Gyopárosfürdő, az „Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A Gyopárosi-tó gyógyhatására a helyi lakosok figyeltek fel. Megfigyelték, hogy a tóban fürdetett állatok sebei gyorsabban gyógyulnak, majd kiderült, hogy a víz számos kórságra gyógyírt jelent. Ma a tóban csónakázni, vízibiciklizni lehet, a fürdő gyógymedencéiben pedig a tóéhoz hasonló összetételű víz enyhíti a betegek panaszait. Emellett Orosháza-Gyopárosfürdő az élmény- és wellnessfürdőzők paradicsoma. Több mint hatezer négyzetméter tömény szórakozás, vízi élményelemek tucatjai fogadják az aktív kikapcsolódásra, az igazán vidám családi vagy éppen baráti programra vágyó vendégeket.  A csúszdázás megszállottjait kettő, az emeleti szintekről induló, majd spirálszerűen kanyargó, végül egy kültéri és egy benti medence fölött végződő óriáscsúszda kényezteti. A hangulatos, fagerendás, panorámaablakos belső térben egyebek mellett nyakzuhany, vízisün, gomba, fekvőmasszázs, megannyi buzgár és gejzír segíti a tökéletes ellazulást, melyet az úgynevezett sodrófolyosóban való szabad áramlás élménye koronáz meg.

Az exkluzív kialakítású medical wellness centrumban emelt szintű, orvosi irányítással működő, főként wellness, részben gyógyászati elemeket felvonultató részleg alakul ki. A gyopárosi fürdő termálvíze 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra. A vízgőzt, a párát belélegezve légúti betegségeinken segíthet, bőrünkkel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegségek, így az ekcéma, a lichen vagy a pikkelysömör (pszoriázis) okozta bőrgyulladás kezelésének támogatására is kitűnően alkalmas. A gyopárosi gyógyvíz — a teljesség igénye nélkül — segít porckorongkopás, porckorongsérv, a gerinc kopása és egyéb ízületi (kéz, térd, csípő, boka) kopások, ideg- és ízületi gyulladások, valamint a csontritkulás okozta panaszok esetén is, de alkalmas a legkülönbözőbb sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is. Segítséget nyújt az idült nőgyógyászati és urológiai gyulladások megszüntetéséhez, s a meddőség bizonyos formáinak orvoslására is alkalmazható gyógymód. Az agyi érbetegségek nyomán kialakult izomgörcsök enyhítését, megszüntetését célzó kezelések során is bevált módszer, ahogyan például a Parkinson-kórban szenvedők számára is könnyebbséget hozhat.

 A Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdőben a gyógyszolgáltatásokon túlmenően pihentető, szépülést, testi, lelki és szellemi kikapcsolódást találhatnak a vendégek. A szaunaparkban finn, gőz-, aroma-, fény-, infraszaunák és danárium is található. A fürdő wellness szolgáltatásai, így a bőrünknek mediterrán barnaságot adó, biztonságos szolárium, a számos egészségügyi problémára megoldást jelentő sóterápiás szoba, a lábunk makulátlan szépségét és egészségét visszaadó pedikűr, illetve a számos panaszra gyógyírül szolgáló aroma, frissítő, relaxáló, alakformáló és más masszázsok segítenek abban, hogy magunk mögött hagyjuk nyavalyáinkat.

A fürdő jelképévé vált, Szél István által tervezett víztorony 1925-ben épült. Régen ez biztosította az egész térség vízellátását, napjainkban panoráma kilátóként működik. A belsejében található egy Gyopáros történetét bemutató múzeum, mely tárgyi emlékekkel szemlélteti a régmúlt időket.

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld – Orosháza-Gyopárosfürdő, az Alföld gyöngyszeme