Leesett a hó? Irány a Bakony!

A Bakony szívében található eplényi Nordica Síaréna a Dunántúl legnépszerűbb, legmodernebb és legkiterjedtebb síkomplexuma. Az utóbbi évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően Eplényben minden olyan szolgáltatás és infrastruktúra megtalálható, amely a nyugat-európai síterepeken már megszokott.

A több mint 7 kilométer hosszú pályarendszer minőségéről 44 modern hóágyú és három korszerű hótaposógép, azaz ratrak gondoskodik. A teljesen kezdőknek való oktatópályáktól, a haladóknak szánt területeken keresztül egészen a kifejezetten meredek lejtőkig kínál lehetőséget a pályarendszer.

A számos kezdő pálya között itt található Magyarország leghosszabb lesiklópályája, mely teljesen kezdőbarát kék jelölésű és 1927 méter hosszú, de a gyakorlott sízők is megtalálják a kedvükre valót a piros és fekete jelölésű pályák között. Mindemellett hazánk legmeredekebb sípályája is Eplényben van, mely a tavalyi évben nemzetközi minősítést kapott, így alkalmassá vált akár női világkupa-futam megrendezésére is. Sötétedés után sem áll meg az élet Eplényben, ugyanis a Nordica Síarénában több mint 4 kilométer kivilágított sípálya található.  

A sícentrumban összesen hét sílift üzemel, melyek közt megtaláljuk Magyarország egyetlen négyüléses felvonóját, valamint három csákányos felvonót, két tolókaros és egy műanyagköteles  tanulóliftet. A felvonópark bővítésére tervben van egy újabb ülőszékes felvonó építése is, melyhez egy újabb kivilágított kezdő-középhaladó pálya társul majd.

Az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektettek a kezdőbarát kialakításra és a biztonságra. Külön síiskola várja azokat, akik meg szeretnének tanulni síelni vagy snowboardozni. A különböző nehézségű, tanulófelvonókkal felszerelt tanpályákon szakképzett oktatók kezei alatt könnyedén elsajátíthatók a téli sportok alapjai. Akinek nincsen saját felszerelése, az bérelhet a kölcsönzőben, ahol sí és snowboard felszerelések széles méret- és típusválasztékban állnak rendelkezésre.

A Síarénában öt vendéglátóhely várja változatos kínálattal az éhes és szomjas vendégeket. Ha több napra érkezünk, megszállhatunk Holle Anyó csodálatos pályaszállásán vagy a környékbeli változatos szálláshelykínálatból válogathatunk. A hangulatos falusi vendégházaktól kezdve a kollégiumokon keresztül egészen a négycsillagos szállodákig szemezgethetünk a szálláshelyek között.

A Nordica Síaréna óriási parkolóiban ingyenes a parkolás, ráadásul kifejlesztettek egy „Praktikus és Kényelmes" rendszert is a minél gördülékenyebb parkírozás érdekében.

2012 óta már nyári programlehetőséget is kínál a létesítmény. Nyaranta egy magyar viszonylatban egyedülálló kerékpáros parkot üzemeltetnek. A Bringarénában felvonóval vihetjük fel kerékpárunkat a hegyre, ahonnan a kerékpáros élménypályák indulnak. A kisgyermekes családok, az izgalomra vágyó fiatalok, valamint az extrém sportolók is jól érzik magukat a pályákon.  

Akár egy-két napos síelésről vagy kerékpározásról, akár többnapos időtöltésről, sítáborról, céges családi napról vagy csapatépítő tréningről legyen szó, Eplényben csodálatos élmények várnak mindenkire!

TIPP! Még több síelésről írtunk