Legnagyobb hazai sípályák

Hazánk legnagyobb, hóeséstől függetlenül síelhető, szánkózható, sőt, téli élményparkkal, hófánkkal, snowboard pályával csábító sícentrumait gyűjtöttük össze, ahol szállás, felszerelés is bérelhető a kezdők számára. Mert sose késő belevágni!

Intersport SíarénaEplény, Közép-Dunántúl

A Veszprémtől 15 km-re lévő Síaréna (ami a Bringaréna téli párja) december elején nyitott 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonallal, így csaknem 8 km útvonalon hódolhatunk a téli sportoknak. Találunk itt sífutó pályát, Freeski és Funparkot is. Síelők és szánkósok mellett a snowboardosok igazi téli paradicsoma.

Az idei szezon újdonsága a teljesen megújult NITRO SNOWPARK.

Idén már  4 üléses felvonókkal, ingyenes parkolással és 5 vendéglátóhellyel vethetjük bele magunkat az eplényi télbe. 
 

Zemplén Kalandpark sípályája - Sátoraljaújhely, Észak-Magyarország
A sátoraljaújhelyi Magas-hegynél található három sípálya egyikén –ami nem mellesleg az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája - 4 évszakban síelhetünk, ámde télvíz idején a természetes hóval borított és hóágyúval is megtámogatott  lesiklás az igazi.  Az út felfelé sem unalmas, a libegőből csodálhatjuk a tájat. Csekélyebb sí tudással rendelkezők választhatják a tanulópályát, a hófánkon száguldozhatnak, sőt felfedezhetik a  korcsolyapályát is. 
 

Sípark Mátraszentistván – Mátraszentistván, Észak-Magyarország
Gyöngyöstől 30 percnyi autóútra találjuk közvetlenül Mátraszentistván és Galyatető környezetében a Síparkot, melyet úgy reklámoznak, hogy "Kilátással a Tátrára".  Persze éjszakai síelés sem probléma a kivilágított pályán. 

A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz.

Az alpesi hangulatú a Hóhatár Hüttében igazi gőzgombóc, palóc és szlovák ételek kaphatók!
 

Bánkút Sícenter - Bánkút, Észak-Magyarország
8 sípálya és 3 sífutópálya áll rendelkezésre Bánkúton, az ország egyik legnagyobb sípályáján, ahol esti síelés, szánkópálya és bébilift (!) is a hószerető közönség rendelkezésére áll.

1014 Kékes SícentrumKékes, Észak-Magyarország
Magyarország második leghosszabb lesiklópályája, 1,8 km, mely egyben hazánk legmagasabb pontjáról a Kékestetőről indul, 1014 méter magasból, s a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. 

Összesen 9 pálya várja a síelőket, emellett motorszán túrán és éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Dobogókő SícentrumPilisszentkereszt, Budapest és környéke
A Dunakanyarban Budapest-Esztergom-Vác háromszögében találjuk a síterepet, mely 2 pályával (1270 m-es a 2. számú és 860 m-es 1. számú pálya) és egy sífelvonóval üzemelő központot. 

A sícentrum ékessége a Makovecz Imre tervei alapján készült Zsindelyes vendégház is, mely eredetileg felvonó motorjának eltüntetésére készült, s ahol a téli időszakban egyedi készítésű forralt borral és teával, valamint forró gyömbérrel várják a melegedni vágyókat. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig működik a felvonó,igény szerint akár szombaton éjszaka is lehet síelni. Aki szánkózni akar, annak az első parkolónál kell hagynia autóját a szánkópályához: kijelölt pályán, biztonságosan lehet szánkózni.

Nagyvillám Sípálya  Visegrád, Budapest és környéke

A főváros közelében található sícentrum a családi síelések ideális helyszíne: a kicsiket gyerekpálya és hófánk csúszópálya, míg az extrémebb kihívásokra vágyókat ugratók várják. Műhavas, hóágyúzott pályákkal is használható, tavasztól őszig pedig a gyepsízést lehet itt kipróbálni.

Nagy-Hideg-hegy –Szokolya, Budapest és környéke

A Börzsöny szívében található kiránduló és síterepen öt nagyon változatos pálya várja a síelőket: az északi oldalon található pályák a gyakorlott, míg a déli, enyhébb lejtők a kezdő síelők számára biztosítanak kiváló terepet.  Ezenkívül még esti síelési lehetőség, freestyle-park, a Magas-Tax napos rétjén pedig családbarát kezdő pálya és bébi-lift, valamint sífutó pálya várja a téli sportok kedvelőit. Kedvező hóviszonyok esetén 8 km síúton lehet lesiklani a parkolóhoz.

TIPP!  Szánkópályák

Budapest

Budapesten az egyik legnépszerűbb hely a Normafa. Ha időnk engedi, ide inkább hétköznap menjünk, hogy elkerüljük a tülekedést. A rétesesnél méltán híres, házi recept alapján készült fenséges sütemények várnak ránk. Érdemes felnézni a Szépvölgyi út tetejére, a Hármashatár-hegy felé is. Friss havazást követően érdemes a Fenyőgyöngye Vendéglő magasságában hagyni az autónkat, s onnan felfelé haladva baloldalt sorban tűnnek fel a szemeink előtt a hosszabb-rövidebb, meredekebb-lankásabb pályák. Van ahol egész széles sávban nem látni fákat, így a gyerekek egyedül is biztonsággal csúszhatnak. A szánkózást követően lehetőségünk nyílik ebédelni a közeli éttermekben (Udvarház, Fenyőgyöngye, Dallas, Hangár Bistro), de a Szépvölgyi út alsó szakaszán üzemelő Daubner Cukrászda remekeit haza is vihetjük.

Szombathely

A téli sportot kedvelő Szombathely környékiek egész télen hódolhatnak hobbijuknak, természetes hó hiányában hóágyúzzák az Emlékműdombon kijelölt izgalmas szánkópályát. A pálya hossza 180 méter, szélessége 30 m. Évről évre több ezer látogatót vonz, ráadásul az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23 óráig lehet használni.