A Bazilikánál ünnepeltük a Turizmus Világnapját

Képfelismerő játékkal, ajándékokkal, szív logós selfie kerettel és nagyon sok szeretettel ünnepeltük szeptember 28-án a turizmus idei világnapját. Az előző évekhez hasonlóan a Magyar Turizmus Zrt. budapesti turisztikai csomópontban kedveskedett a hazai és külföldi turistáknak. A turisztikai szakma soha nem látott mértékű összefogására is sor került idén: a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről a szakmai irányítás, 5 turisztikai szakmai szervezet, és - mint szervező - a Magyar Turizmus Zrt. is asztalhoz ült ezen a napon.

A Tourinform Irodák, a hazai szálláshelyek és szolgáltatók mellett a Magyar Turizmus Zrt. meglepetésekkel készült a Turizmus Világnap alkalmából. Idén a Szent István téren, a Bazilika előtt találkozhattak velünk a belföldi és külföldi turisták, akiket sok-sok kedvességgel és ajándékkal vártunk.

Egy hatalmas fotóinstalláción gyönyörű hazai helyeket kellett felismerniük a játékosoknak, akik tudásukért klasszikus magyar motívumos ajándéktárgyakat kaptak.

Fotózkodhattak  a Magyar Turizmus Zrt. szívecskés logójával is az arra járók, sőt a szívecskét akár magukon is elhozhatták, hiszen testfestőkkel is készültünk: ők magyaros motívumokat varázsoltak a vállalkozó kedvű járókelőkre.

A Turizmus Világnap szakmai hozadéka, hogy a kormányzat és a szakmai szövetségek a jövőben is szorosan együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyar turizmus kedvező tendenciái megmaradjanak, illetve erősödjenek, és nemzetközi pozíciói is tovább javuljanak.

Szeptember 28-án ezért közös nyilatkozatot írtak alá a turizmus irányításában meghatározó országos szervezetek: a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége, valamint a Magyar Fürdőszövetség.

Az aláíró felek szerint a turizmus további erősítése mind a nemzetgazdaság, mind a szolgáltató szektor számára alapvetően fontos, munkahelyteremtésben játszott szerepe révén pedig kiemelt közérdek.

„Fontos közös cél és érdek a turisztikai szakma és a hazai lakosság folyamatos szemléletformálása, annak tudatosítása, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, a magyar vállalkozások és a magyar emberek életében. A Turizmus Világnapja minden évben kiváló alkalom arra, hogy a magyar lakosság és a szakma figyelme a turizmus jelentőségére irányuljon"  – áll a 7 szervezet által aláírt nyilatkozatban.