Magyar Vízitúrázás Napja

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség által meghirdetett eseménysorozat idén a Nemzetközi Duna Naptól, azaz június 29-től egészen Szent Kristóf - a hajósok és utasaik védőszentje - napjáig július 25. kínál országszerte vízitúrákat és a vízi turizmust népszerűsítő nagyközönségi programokat. Ezeket szedtük össze.

Hol túrázzunk a Bakony és a Vértes tájain?

Rengeteg kalandos túrára indulhatunk a Közép-Dunántúlon: a Vértes, a Bakony, a Gerecse és a Velencei-hegység jó néhány túraútjához kapcsolódva az érintetlen erdők közti szálláshelyeken pihenhetünk meg a megtett kilométerek után.

Lóháton a Bakonyban

A Bakony változatos vonulatai, az erdők, mezők és tisztások váltakozása nem csak a kirándulóknak, hanem a lovaglás szerelmeseinek is remek terep az aktív kikapcsolódásra.

Új látogatóközpontok Magyarországon

Több olyan látogatóközpontot, élménycentrumot, ökoturisztikai bemutatóhelyet is átadtak a közelmúltban, amit érdemes lesz felkeresni idén. A látogatóközpontok általában a térség természeti értékeit, népeit és hagyományukat mutatják be, de ma már ennél többet is nyújtanak a gyerekprogramoktól az interaktív kiállításokon át, az egyedi túraajánlatokig.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Vidékjáró Tematikus Napok

Szeptember közepétől a Nyitott Templomok Napjával indulatunk a vidékjárásra, majd megismerhetjük a pásztorélet szépségér, de nem maradhatnak el a disznótoros napok, vagy a nemzeti parki ízek sem.

Újdonságok nyárra

Összegyűjtöttük azokat az újításokat, amiket idén lehet először kipróbálni, letesztelni, megnézni, megkóstolni. Bármerre indulunk is Magyarországon, biztosan utunkba kerül valami, ami eddig nem volt ott. Újdonságra és felfedezésre vágyók kattintsanak!

Veszprémi várak 7 pecsétes túrái

Veszprém megye várait ismerhetjük meg a Hétpecsétes vártúrák során. Három évünk van a játékban szereplő várakat felkeresni és pecsétet kérni az erre a célra árusított Hétpecsétes Vártúrák 1. Pecsétgyűjtős Kalauzba. Akinek ez sikerül, az élményen kívül még meglepetést is kap.

Szezonnyitás a kisvasutakon

A tavasz közeledtével újra megindul a forgalom kisvasútjainkon. Az alábbi összefoglalóval szeretnénk segíteni a kirándulókat, hogy hol, mikortól számíthatnak a vonatok közlekedésére.Sőt kisvasutakkal kapcsolatos programajánlót, kisvasúti napokat minden hónapban fogunk majd ajánlani. Íme a lista Balatonfenyvestől a Zsuzsi Vasútig!
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább