A sör szentélye, Zirc

El kell felejteni az előítéleteket a filmbéli pityókás barátokról vagy éppen a magányba fordult, morózus szerzetesekről, mert amivel Zircen találkozunk, az valami egészen más. Itt működik az apátság barokk pincéjében Magyarország egyetlen valódi apátsági sörfőzdéje és nem is akármilyen!

Harrer Chocolat: „Ismerjük meg a csokoládét!"

Az osztrák Karl Harrer és magyar felesége Harrer-Abosi Beatrix 1995-ben megnyitották soproni cukrászdájukat majd 2009 nyarán csokoládéműhelyüket. Nem gazdasági döntést hoztak: szerintük Magyarországon a minőségi cukrászat iránt ugyanolyan igény van, mint Ausztriában.

Mitől lesz a bonbon magyar?

Magyarországon búza és kukoricatáblák ringatóznak kakaóültetvények helyett, és Tokaj sem a csokoládé-termeléséről híres. Létezik azonban egy kis műhely, ahol csokoládé burokban őrzik a magyar kincseket. Gábor Sándor dombóvári aranykoszorús cukrászmesterrel beszélgettünk.
Tovább
Tovább
Tovább