Tokaj-Hegyalja

Fesztiválajánló Egerben,Tokajban

Avagy a legzenésebb boros fesztiválok. Eger és Tokaj idén négy kimagasló zenés-boros fesztivállal vár titeket. Egri Csillag Fesztivál, Feszt! Eger, Bikavér Fesztivál és a Kingdom of Hegyalja. Május és július, az időpontokat jegyezzétek a naptárakba.

Borozás felsőfokon - budapesti boros események 2016-ban

Budapesten egymást érik a borkóstoló események. Ezek között nem lehet minőségi sorrendet felállítani, hiszen mindegyik fesztivál a magyar borászat legjavára épít, különös gonddal ügyelve arra, hogy a nagy nevek mellett a kisebb, kevéssé ismert de tehetséges termelők is bemutatkozzanak.

Vadonatúj zempléni téli kalandok

Sok újítással fog kezdődni a tél a Zemplénben: a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen kabinos felvonó és óriás mászófal készül el az idei téli szezonra. A kicsiknek síiskola, varázsszőnyeg és koripálya, míg a nagyoknak az extrém átcsúszópálya miatt szinte kötelező ellátogatni a Tokaj feletti hegyekbe.
Tovább
Tovább
Tovább

Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

Tokaj-hegyalja és a borvidék

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék (röviden Hegyalja, Tokaj-Hegyalja vagy Tokaji borvidék) a világ első zárt borvidéke 1737 óta. Az UNESCO Világörökség Bizottsága mint kultúrtájat 2002-ben felvette a világörökségi listára.

Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék

A Tokaj nevet az egész világon a borral azonosítják, de a világörökségi címet az ezzel együttjáró szőlőtermelési és borászati kultúra megőrzéséért is kapta. A Magyarország észak-keleti részén elterülő borvidéken előkerült a mai szőlőfajták közös ősének tekinthető miocén kori ősszőlő levelének lenyomata.
Tovább
Tovább
Tovább