Tisza-tavi Ökocentrum

Európában is egyedülálló látványosság 1 millió literes édesvízi akváriumrendszerével Magyarország teljes vízi élővilágát bemutató témaparkja, mely 7 szintes látogatóközponttal, 3 dimenziós mozija Tisza-tavi természetfilmekkel várja a látogatókat.

A Tisza-tavi Ökocentrum egyedülálló bemutató-, oktató- és rendezvényközpont. Falai között olyan élményben lehet részünk, mintha a tó mélyén sétálnánk. Az 1 millió liter térfogatú akváriumrendszer mini ökoszisztémát rejt: 40 féle hazai hal mellet, kététűeket és hüllőfajokat is bemutat. Az Európában legnagyobb akvárium különlegessége az alagút, ahol torzításmentesen élvezhetjük a 1,5 -2 méteres vizákat, az ősi halóriásokat.  Újszerű bemutatást rejt a fordított fényprogrammal szabályozott hüllők és kétéltűek élettere, ahol megfigyelhetjük az állatok éjszakai aktivitását. A 3 dimenziós moziban egy teljesen más perspektívából élhetjük meg a Tisza-tavat, melyet a torony teraszáról a mozaikos Tisza-tóranyíló kilátás tud fokozni.

A tutajos tó és rönkfa játszótér mellett, érdemes megnézni a vidra show-t és a kormoránetetést, valamint meglátogatni a szitakötőházat.

A Poroszlón található, közvetlenül a Tisza-tó partján fekvő,  nyolchektáros park és épületegyüttes remek szórakozást nyújt az idelátogatóknak.