Hol foglaljunk szállást a Tisza-tónál?

Magyarország legnagyobb mesterséges tava környékén, sőt magán a tavon is megszállhatunk számtalan formációban, tehát a legjobb úgy szállást foglalni, hogy már tudjuk, mit szeretnénk csinálni a hétvégén.

Mit találunk a Tisza-tónál? Az egyszerű kempinget, falusi szállást kereső hátizsákos, bakancsos barangolásokat, a sík terepen végigfutó kerékpártúrákat, extrém ejtőernyőzést a vadvíz felett, a tó élővilágát felfedező csónakos és kenus kirándulásokat, egy pihentető hétvégét a luxus szállodában vagy a horgásztanya és az úszóház vadregényes hangulatát.

TIPP! A Tisza-tó szálláshelyei között itt lehet böngészni: magánszállások | szállodák és panziók

Abádszalók nyáron a szörf, a strandolás és a pörgős programok, gyors vízi járművek kedvelőinek ideális terep. Ugyanis itt nem csak kiépített jetski és vízisí pályák találhatók, hanem a 14 négyzetkilométer felületű Abádszalóki-öbölben a víziejtőernyőzést is ki lehet próbálni. Az öbölben a vitorlás hajók is nyílt vizet kapnak, bérelhetünk jachtot, motorcsónakot is, hiszen Európában egyedüliként itt engedélyezik a benzinüzemű motoros járművek használatát az édes vízen. A tóhoz közel nagyobb baráti társasággal is kényelmesen megszállhatunk például a vitorlásokhoz címzett vendégházban vagy egy igazi hajón is. Irány a magyar Hawaii!

Tiszanána, azaz az Álompart, a fürdőzők és horgászok paradicsoma – a csendet és nyugalmat kedvelők kedvenc helye lehet. Családok számára abszolút jó választás, mert amíg az elkötelezett pecások az ebédrevaló kifogásán fáradoznak, a többiek kerékpárra pattanhatnak, strandolhatnak, evezhetnek vagy bóklászhatnak a faluban. A település kikötőjéből szervezett horgásztúrákat indítanak, de csónakot is bérelhetünk.
Jó tudni! Bizonyosodjunk meg róla, hogy van nálunk érvényes horgászengedély! 
Tiszanána üdülőövezetében, a kedves nevű Dinnyésháton, horgásztanyán szállhatunk meg, a faluban pedig igazi nádtetős ház kínálja vendégszeretetét.

TIPP! Mit csinálhatunk a Tisza-tó kikötőiben? Csónak és motorcsónak bérlés, lakóhajóknak területfoglalás, motorcsónakos túrák, horgásztúrák, kerékpárbérlés mellett   akár szállást is foglalhatunk. A kikötőket itt gyűjtöttük össze!

Kisköre többek között arról híres, hogy itt találjuk a Tisza-tó motorját, Magyarország legnagyobb vízerőművét avagy a vízlépcsőt.  Kukkantsunk be a Vízügyi Bemutatóterembe, ahol testközelből ismerhetjük meg az egykori víztározó funkció ma is üzemelő különleges műszaki eszközeit. Áthajózhatunk a hajózsilipen – a magyar Panama-csatornán –, ahol sokszor 10 métert is „liftezhetünk" a hatalmas víztömeggel. A szórakozás után pedig irány a komoly munka, azaz a strand, a gátkorona meghódítása. Gyerekcsoportoknak, osztálykirándulásra és családdal is tökéletes helyszín Kisköre, ahonnan aztán az egész tavat végig tudjuk látogatni. Kiskörén kényelmes, kisebb létszámú csoportok számára ideális szállást tudunk foglalni.  

Poroszló a Tisza-tó kapuja. Legfőbb vonzereje a Tisza-tavi Ökocentrum és a Madárrezervátum, melyek egyenként is több napi látnivalót, programot biztosítanak. A 2012-ben átadott Ökocentrum látogatóközpont modern, letisztult, tájba simuló épülete fantasztikus, interaktív programokat rejt, mint Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, egy 3D mozit, megtapasztalhatjuk a játék és tudomány találkozását. A parkban jégmadár, kormorán és vidratelep mellett megismerkedhetünk a dámszarvasokkal, az aranysakálokkal, csónak-, kétéltű- és kishajós túrára indulhatunk. A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, csak csónakkal megközelíthető Madárrezervátum a Világörökség része, melyet tapasztalt vezető segítségével járhatnak be az amatőr ornitológusok. Kempinget, apartman házat is foglalhatunk Poroszlón.

Tiszafüred a Tisza-tó fővárosa, ahol a legjobb programok érnek össze. Strand, ártéri kalandsziget, kerékpáros pihenőpark, nagy kikötők, horgásztanyák teszik a zöldturisták Kánaánjává Tiszafüredet. A várossal közigazgatásilag már egybeépült Tiszaörvény két nagy kikötőjéből folyamatosan indulnak vízi és szárazföldi túrák. A kikötőkben kemping és vendégházak is üzemelnek, bográcsozhatunk, kerékpárt, kenut kölcsönözhetünk. Tiszafüred különlegessége a téli kézműves és fazekas programok és a bőrműves alkotóház.
Tiszafüreden csodaszép, a tóra néző négycsillagos szállodában is megszállhatunk, választhatjuk a városközpont és termálstrand közelébe eső vendégházat, és közvetlenül a kikötők mellett is foglalhatunk szállást.

Sarud a nagy társaságok, diákcsoportok ideális terepe, ahonnan gps-es túrákon egy egész hétvégét is eltölthetnek a tó felfedezésével. Akár egész hétvégés kenutúrákat is szervezhetünk.
Kerékpárral Poroszló és az Ökocentrum a gátkoronán átkerékpározva egy könnyed táv Sarudról, a kempinggel egybeépült strandon birtokba vehetjük a sportpályákat, vízi járműveket.
Sarudon a kemping mellett új építésű parasztházakban is megszállhatunk.

Erdőtelek egy igazi menedék. Ha a városi életben elfáradtunk, a Bánom-dűlői horgásztavak, a Buttler-kastély, az arborétum és az égerláp szomszédságában eldugott épületekben, faházakban szállhatunk meg.  A település kápolnája csendes, romantikus esküvők kedvelt színhelye. Az ifjúság számára faházas tábort találhatunk.  

Berekfürdő jellegzetessége a gyönyörű fás strandja, ahol a nyugalmat és romantikát keresők remekül fogják érezni magukat. Hajdúszoboszló visszafogott, kisebb változatának is tekinthetjük a tiszta levegőjű Berekfürdőt, hiszen gyógy- és termálfürdőjét a Nagykunság aranyának is nevezik. Feltétlenül ajánljuk azoknak, akik alapvetően a Tisza-tónál is  wellness szolgáltatásokra vágynak vagy a jódos gyógyvizet szeretnék felkeresni. A termálvíz táplálta Belső-tó horgászok számára kiváló választás. Szállásunkat kényelmes szállodákban, kempingben és faházakban találhatjuk meg.