Berekfürdő község a Nagykunság északi részén, a Hortobágy és a Tisza-tó ölelésében fekszik. A „Nagykunság aranyaként" ismert, gyógyvízéről méltán híres település egész évben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit!

Termál- és Strandfürdője a mai napig megőrizte a gyógyító természet és a lélek szétválaszthatatlan harmóniáját. Gyógyvizének hatása egyedülálló: elsősorban mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas, de kiváló idegrendszeri, vérkeringési zavarokra és nőgyógyászati megbetegedésekre is. Összhatásában pedig az ember általános erőnléti állapotát javítja, vagyis az egészséges ember számára is fontos regeneráló lehetőség.

A települést érintő beruházásokat és jelenlegi fejlesztéseket illetően, 2013-ban elkezdődött a Termál- és Strandfürdő fejlesztése; Európai Uniós pályázati forrásból a fedett fürdő és annak fogadóépülete kerül felújításra, valamint egy kültéri, ifjúsági medence is megépül 2014 októberéig.
 
A gyógyvíz és a fürdő mellett hangulatos vendéglátóhelyek, szálláshelyek sokszínű választéka, szórakoztató programok, téli horgászási, valamint gyalogos és kerékpáros természetjárási lehetőségek, történelmi és természeti látnivalók sokasága teszi vonzóvá a települést egész évben.

A településen az aktív turizmust kedvelő vendégek szervezett gyalogos és kerékpáros túrákon (Gólya és Túzok pusztai gyalogos- és kerékpártúrák) vehetnek részt, valamint kerékpár kölcsönzési lehetőséget biztosítanak a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat berekfürdői tagjai (Thermal Hotel Szivek***+, Megbékélés Háza).

TIPP! A téli szezonban a horgászatot kedvelőknek kiváló horgászási lehetőséget biztosít a meleg vizű Belső-tó.

A történelmet és a haditechnikát kedvelőknek speciális látnivalót kínál Berekfürdő. Vándor Károly repüléstörténész, „A szovjet repülőtér titkai" című, Európában is egyedülállóan gazdag, repüléstörténeti kiállítása, az egykor Magyarországon állomásozó szovjet légierős csapatoknak állít méltó emléket. Számos fotó, tárgy, többek között pilótaruhák, repülőgép alkatrészek, fegyverzet és egy igazi Mi-24D harci helikopter teszi igazán érdekessé ezt a kiállítást. A kiállítás előzetes bejelentkezéssel egész évben látogatható.