Október a fotósoké: Tisza-tavi fotós7

Fotózzunk egész októberben: Fotós7 - az itthon.hu ajánlásával! Október 11-17. között a Tisza-tavi Ökocentrum fotópályázatához izgalmas fotós, gasztronómiai programok is kapcsolódnak. Ilyen például a két napot is felölelő rendkívüli fotós tanfolyam, a fotós borvacsora, melyen a menü mellé természetfotósok előadását kapjuk ráadásnak. Indulnak garantált csónakos és fotós túrák, és természetes ráadás a Tisza-tó fantasztikus panorámája, nyugodt környezete. Összeszedtünk minden hobbi, amatőr és profi fotóst is érdeklő programot, sőt olyanokat is, melyekre a család többi részét is nyugodtan elvihetik.
Bővebben

Miért jó a Garantált élmények akció?

2014-ben is elindult 19 szálláshely és 10 programgazda összefogásával a Tisza-tó négy évszakon átívelő kedvezménysorozata, mely a legnépszerűbb és legújabb programokat kínálja a térség felfedezését, a feltöltődést keresők számára. A korábbi, nagy sikerrel zárult „Garantált élmények" akcióhoz képest még sokkal több kedvezményt biztosítanak a szolgáltatók, hiszen egész évben, az év minden napján felhasználható kuponokkal lehet részt venni a Tisza-tó legjobb programjain.
Bővebben

Csónaktúra a Tisza-tavi Madárrezervátumban

Korán kelés, morotva, gémfélék és kormoránok, Tisza-tavi őserdő, sulyom, patakok és erek. Izgalmas látnivalókban bővelkedő és még is csendes-lassú közegben indultunk hajnali madárles túrára a Tisza-tavon, méghozzá "a hídon túlra"...
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tippek természetfotósoktól

Októberben fotós Kánaán lesz a Tisza-tónál

Október közepén egy hétre, október 11-18-ig, a Tisza-tó őszi fotós bázissá és élő fotópályázattá változik. A hajnali madárles, a csónakban gubbasztás, a lélegzetelállító panoráma a kilátóról, a felszálló darvak és a megszínesedett természet szinte a fotós kezébe adja a tökéletes képet. Az sem mellékes, hogy egy rangos fotópályázaton indíthatják el felvételeiket a Tisza-tavi Ökocentrum szervezésében a profi és amatőr jelentkezők. Erről beszélgettünk az intézmény vezetőjével.

Lényeg, hogy a kép magával ragadjon – interjú Daróczi Csabával

Legelső pályázaton kiállított munkáját a Tisza-tavon kapta lencsevégre Daróczi Csaba, aki különlegesen szerkesztett, erőteljes és lenyűgöző képeiről ismert fotós. A kilencvenes évektől majd kétszer nyerte el az Év Természetfotósa díjat, s emellett számos más, például japán, amerikai, német pályázaton nyert kitüntetést, első helyezést. Az idén szerezte meg a Nemzetközi Fotóművész Szövetség EFIAP minősítését, azaz a fotóművészet kiválósága címet.

Ilyen a Tisza-tónál fotózni

A Tisza-tóról kevesen tudják, hogy kiváló fotósterep is. Az Ökocentrumból, a Szabics és Kormorán kikötőkből vezetett csónaktúrákra indulhatunk a tó legszebb részeire, bármely időpontban, akár a fotósok által kedvelt hajnali vagy naplemente előtti órákban is.
Tovább
Tovább
Tovább

Simon Zoltán a helyi emberekkel is barátkozik fotózáskor

Könnyű táska, előzetes terepszemle, türelem - Simon Zoltán természetfotós ezeket javasolja a kezdő fotográfusoknak a Tisza-tavi Fotós7 alkalmából. Zoltán ma már számos komoly elismerés birtokosa, de egy-egy túra alkalmával a helyiek tanácsait s kikéri.

Géczy Dorottya hajnalban indul a Tisza-tóra

Tíz éve vásárolt digitális tükörreflexes gépet. Szabadidejében, munka mellett kezdett a természetfotózással foglalkozni, mára számos elismerés birtokosa. Géczy Dorottya arról is mesélt, hogy vannak olyan pillanatok, amiket nem lefényképezni, hanem megélni kell.

Máté Bence tanácsai természetfotósoknak

Máté Bencétől a Tisza-tavi Fotós7-re induló fotósok számára kértünk néhány jó tanácsot. Alapszabály: a felkészült fotós jobb képet fog lőni. Máté Bence jelenleg a legismertebb magyar természetfotós. Azóta, hogy 2000-ben elnyerte a NaturArt „Év Ifjú Természetfotósa" díját, sorra gyűjti a hazai és nemzetközi elismeréseket, köztük a „Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year" címet 2010-ben, ami a természetfotó Oscar-jának számít.
Tovább
Tovább
Tovább

Friss

Pecázás egyszerűen, turistajeggyel

Sokkal egyszerűbb lesz horgászni a Tisza-tónál ezentúl: az állami horgászjegy mellé már csak egy Tisza-tavi turistajegyre van szükségünk - és egy kis szerencsére ahhoz, hogy kapjanak a halak. Horgászjegyet két-két helyen válthatunk Tiszafüreden és Poroszlónál.

A Tisza-tó is virágzik

A tiszavirágzásról a legtöbbeknek talán a folyó szegedi vagy szolnoki szakasza jut az eszébe. Pedig a kérészek násztánca a Tisza-tónál is nagyon látványos jelenség: a rajzás a környék halait és madarait is vonzza. Ezt az ünnepet pedig testközelből is élvezhetjük, ha hajóra ülünk.

Tisza-tó napja - hetedszer

2014-ben immár hetedszer lesz Tisza-tó napja - vagyis, inkább napjai - rendezvénysorozat. A színes programokból a gyerekek és a felnőttek is könnyedén csemegézhetnek. Lesz biciklis tókerülés, Ökocentrumbeli kalandozás, vízszintavató futás és persze közös nevetés és ünneplés is!
Tovább
Tovább
Tovább