Jégtúra a Tisza-tó Holdbéli világában

Halászó vidrák nyomai, kietlen, ködös, parttalan és fagyos táj , hatalmas nyílt jégterület: talán kevesen gondolnának arra, hogy egy mesterséges tó fenekén, majdnem Európa közepén állnak. A Tisza-tó barátságtalanabb, mégis lenyűgöző világát fedezhetjük fel a Poroszlóról induló jégtúra során, amire minden szempontból megismételhetetlen kalandként fogunk emlékezni. Vágjunk is bele!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

télen a tisza-tónál

Téli kirándulások, jégtúra a Tisza-tónál

Bár az idő hűvös és a vízszint is alacsonyabb, a Tisza-tó azonban nem zár be teljesen télire: összegyűjtöttük a legjobb téli kirándulási lehetőségeket a régióban.

Mi kell egy jégtúrához?

A Tisza-tó különleges téli élménye a jégtúrázás. Ahol nyáron csónakázunk, most sétára indulhatunk. Összeszedtük mire lesz szükségünk ahhoz, hogy biztonságos és érdekes kalandban legyen részünk.

Termálvizes kalandok a Tisza-tónál

Kint már ugyan karcolnak a mínuszok, de akad néhány hely a Tisza-tónál is, ahol ilyenkor is lehetőségünk van kicsit átmelegedni. Szó lesz a világ 9. legszebb medencéjéről, Beregfürdőről és a hétvégi fürdőről Tiszacsegén.
Tovább
Tovább
Tovább

Mit csinálnak a madarak télen a Tisza-tavon? - 1. rész

Bizonyára sokan nem gondolkodtak még azon, hogy a Tisza-tó nyüzsgő nyári madárvilágának tagjai közül nem mindenki hagyja el ezt a varázslatos területet télre sem. Valószínűleg azon sem, hogy hány „északi vendég" gondolja úgy, hogy nem kíván ennél délebbre vonulni, s itt próbálja meg átvészelni a telet. Ebben a cikksorozatban azokat a madarakat szeretnénk bemutatni, akik ősztől tavaszig is hűségesek a Tisza-tóhoz, vagy éppen ebben az időszakban látogatnak el ide.

Találkozás a természettel

A Tisza-tó az ökoturizmus szigete: hiszen természeti értékeinek gazdagságát számos túra alkalmával fedezhetjük fel, mint például a Tisza-tavi Madárrezervátumba vezető csónaktúrák, a szigeteken vezető sétautak, valamint a régió modern látogatóközpontja, a Tisza-tavi Ökocentrum.

Több

Tovább
Tovább
Tovább