Tisza-tó: vadvíz, erdők, szigetek

Tisza-tó: vadvíz, erdők, szigetek

A Tisza-tó Magyarország emberléptékű, megfizethető, folyamatosan épülő vízparti kirándulóhelye, mely a természetjárók, zöldturisták és a horgászok kedvelt hazai célpontja – egész évben.

Nyár a Tisza-tónál: ökotúrák, Birkafőző Fesztivál, tiszavirágzás, vízitúrák, madárles, kerékpártúrák és versenyek, hangulatos falvak, a Tisza-tavi Ökocentrum interaktív programjai és Magyarország egyetlen szigeten épült kalandparkja biztosítja az eseménydús, de szelíd nyaralást Abádszalóktól Poroszlón át Tiszafüredig.  

Szállás a Tisza-tó partján

Kerékpártúrák a Tisza-tó körül

Strand a Tisza-tónál

Vízitúra a Tisza-tónál

Jó tudni! A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, változatos felszíne mozaikos tájával egy igazi vadvízország az Alföld közepén. Számtalan sziget, holtágak, zabolátlanul fejlődő ártéri erdők, érintetlen mocsarak teszik változatossá ezt a vidéket.

A Tisza-tavi Madárrezervátum és a Hortobágyi Nemzeti Park fokozottan védett területeit is bejárhatjuk, igaz, korlátozások mellett.

A tó középső területe a klasszikus ökoturizmus és horgászturizmus színhelye. Európa legnagyobb tündérrózsa és tündérfátyol mezői, a tavasszal és ősszel vonuló madarak ezrei, különlegességek a madárvilágból, felfedezésre váró lagúnák, pallóutas tanösvények, kalandpark, ártéri sétaút vár a túrázókra!

Még több Tisza-tó>>