Hasznos információk

Mielőtt útnak indul az Észak-alföldi régióba: Turisztikai információk ügyében bátran forduljon a legközelebbi Tourinform Iroda munkatársaihoz, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Érdemes egy pillantást vetni az időjárás előrejelzésekre, hiszen – a rengeteg „fedett" turisztikai attrakción túl – számos szabadtéri program, látnivaló is várja a látogatókat.

Autóval közlekedők ma már könnyedén elérhetik a régiót autópályákon (M3, M5) és a 4. számú főúton, de az aktuális közlekedési viszonyokat (terelések, lezárások) célszerű megnézni az autopalya.hu interaktív térképén.

Számos ingyenes útvonaltervező lehet segítségünkre (pl. utvonalterv.hu), amelyek nemcsak a leggyorsabb úti tervek megadásában segítenek, de azt is kiszámolják, hogy adott célállomástól mennyi idő alatt érhető el a régió egy-egy települése. Budapestről autóval ma már szinte 3 óra alatt elérhető Debrecen, és Nyíregyházára vagy éppen Hajdúszoboszlóra sem kell több ideig utaznunk.

A kor szelleméhez igazodva Debrecenben már mobilba bújtak az idegenvezetők is, hiszen okostelefonjaink segítségével igénybe vehetők a Pocket Guide audio túrái (www.iranydebrecen.hu), amelyek segítségével minden fontos információt megtudhatunk a városról, és a legjobb, hogy a zsebben is elfér. Egy kattintással elérhető 3 tematikusan összeállított túraútvonal, mintegy 150 nevezetesség és több mint 100 étterem és kávézó. Ami a legjobb, hogy internetes kapcsolatra sincs szükség. Szolnokon, a T-City városában (www.szolnok.hu) a közelmúltban indult el a Virtuális Idegenvezető szolgáltatás, amellyel mindenki kihasználhatja okostelefonja képességeit, és még jobban megismerheti a várost. A szolgáltatás kiváló lehetőséget ad a városba érkezőknek arra, hogy csupán telefonjukat a kezükben tartva elérjék Szolnok turisztikai kínálatát, legfrissebb idegenforgalmi és programajánlatait, de segítségével egy köztéri alkotás érdekességeit is könnyedén megismerhetik.

A vasutat választóknak lehet a bibliája a www.mavstart.hu, ahol az is kiderül, hogy a fővárosból alig több mint egy órányi utazással érhető el Szolnok, ahol a Jászkun Volán Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti helyközi, és helyi (Szolnok) autóbuszjáratai (www.jaszkunvolan.hu) európai szintű szolgáltatásokkal állnak az utazóközönség részére.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy profi utazási irodákra bízzuk a régiós üdülésünk minden részletét, komplex csomagajánlatok százaiból válogathatunk. A hagyományos utakat kínáló irodák mellett vannak olyanok is, akik a régió egyedi kínálatára dolgoztak ki túrajánlatokat. Szervezett vízitúrázáshoz ajánljuk pl. a www.vidamdelfin.hu, vagy a http://www.gentlemenviziturak.hu honlapok megtekintését. 


Tourinform irodák a régióban >>