Sóstó: igazi vidéki pihenés

Sóstó: igazi vidéki pihenés

Sóstó Nyíregyháza belvárosától mindössze 7 kilométerre található pihenőcentrum, ahol strand, élményfürdő, múzeumfalu, óriási tölgyes parkerdő és hazánk – bátran állíthatjuk – legnagyszerűbb állatkertje sokrétű és tartalmas kikapcsolódást rejt.

A strandolni vágyók nem csalódnak Sóstón. A tó partjára selymes Tisza-fövenyt terítettek, a hangulatos strand szépen ápolt parkosított területen várja a fürdőzőket. 

Akit nem vonz a természetes vízpart, a Tófürdő területén 34 fokos vizű gyógymedencében mártózhat meg, és itt természetesen biztonságos gyerekmedencével is rendelkezik a sóstói fürdő. Ugyanitt éttermeket, büféket, strand-röplabdapályát, vízi csúszdát szintén találunk a strandon.

A sóstói erdő kiváló terep a természetkedvelőknek, a terepfutás, gyalogtúrák és nordic walking szerelmeseinek – ha elég korán indulunk, akár még őzekkel is találkozhatunk. A legszebb útvonal a kilátótoronytól vezet az erdei tornapályáig, ahol a fából készült sporteszközökkel berendezett, szabadtéri edzőteremben tesztelhetjük fittségünket a friss levegőn. Edzés és túra után akár bográcsozhatunk is egyet a kiépített főzőhelyeken.

Az erdő szélén épült Sóstói Múzeumfalu igazi látványosság: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájegységeinek jellegzetes építészetét, hagyományait mutatja be, a múzeumfaluban megismerkedetünk a kézműves mesterségekkel, népszokásokkal.


Úti tippünk hosszú hétvégére>>

Szállás Nyíregyházán és Sóstón>>