Szép szeptember lesz!

Megérkezett az ősz és vele rengeteg jó program. A nyári pihenés után szeptemberben a hazai és nemzetközi gasztronómiában kalandozhatunk, és persze borfesztiválból is akad mindenfelé egy-két nagyon jó.
Bővebben

Top 10 gasztro-fesztivál

Bolond nyarunk után reméljük nyugodt lesz az őszi időjárás, és élvezhetjük a borral, mulatsággal, csodás ízekkel teli szeptembert. Íme, a tíz gasztronómiai fesztivál (időrendben), amikből egyet, kettőt érdemes beiktatni a programodba, hogy boldogan induljon az ősz.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

FRISS

Újra: őszi kalandozás a múzeumokban

Idén szeptember 29. és november 9. között a kilencedig őszi múzemos hónappal búcsúztathatjuk a nyári pezsgő fesztiválszezont. Múzeumok, kiállítótermek és más jellegű, de nem kevésbé kreatív intézmények összesen 8 tematika szerint sorakoztatják fel programjaikat. A témák között lesznek idén újdonsültként belépő Utazó Múzeumok, Múzeumi Őszbúcsúztató – közkívánatra, Tanárok Éjszakája, sőt, a tavalyi kedvencekről sem kell majd lemondani.

Szarvasbőgés: a természet őszi táncrendje

Szeptemberben és október elején fantasztikus dramaturgiával és igazi térhangzással zajlik az erdők legizgalmasabb vetélkedője a tettre kész gímszarvasbikák főszereplésével. Természetesen a szende és kívánatos női főszereplő - esetünkben tehén - kegyeiért folyik a zajos küzdelem.

Múltidéző Piactér a Népligetben

Vásári hangulattal telik meg a Népliget szeptember első hétvégéjén. A három napos, ingyenes rendezvényre a család minden tagját várják. Népi játékok, koncertek, tűzzsonglőrök és válogatott portékát kínáló árusok gondoskodnak a szórakoztatásunkról - mindezt az ugyancsak a Népligetbe költöző SzeptemberFeszt rendezvényeivel párhuzamosan.
Tovább
Tovább
Tovább

Úti Tippek az Év Utazójától

Kirándulás a Dunakanyarban

Esztergom kiváló helyszín, egy kellemes hosszú hétvége eltöltéséhez. A város bőven tartogat számunkra kulturális látnivalókat, de nem hagyhatunk ki hétvégi programunkból egy kellemes dunakanyari túrázást sem.

Nagybörzsöny – egy hétvégényi látnivaló

Ha valaki felteszi a kérdést, hogy a Budapest-Közép-Dunavidék régióban melyik a leghangulatosabb falu, egyre többen vannak, akik kételyek és gondolkodás nélkül meg tudják jelölni Nagybörzsönyt. Egy hétvégényi program, akár több hétvégére is…

Extrém hétvége Pécsen és Orfűn

A bátrak falat mászhatnak, a kitartóak biciklin tekerhetnek, a csapatjátékosok pedig sárkányhajózhatnak a pécsi és orfűi hosszúhétvégén. De mivel a nyár strand nélkül nem az igazi, aquaparkot és tópartot is útba ejthetünk.
Tovább
Tovább
Tovább

Jönnek a gasztrofesztiválok

Magyarországra jön David Hasselhoff!

David Hasselhoff és csapata segít, hogy mindenki újraélje a 80-as, 90-es évek hangulatát egy hatalmas nyárzáró év retro bulin, 2014. augusztus 29. és 31. között a Hungaroringen.

Pecázás egyszerűen, turistajeggyel

Sokkal egyszerűbb lesz horgászni a Tisza-tónál ezentúl: az állami horgászjegy mellé már csak egy Tisza-tavi turistajegyre van szükségünk - és egy kis szerencsére ahhoz, hogy kapjanak a halak. Horgászjegyet két-két helyen válthatunk Tiszafüreden és Poroszlónál.

Egy nap Fertő-tó: "Mekszikó" és sirályok között

Ha utunk mentén takaros házak, tiszta utcák sorakoznak, melyeket a bicikliút sárga szalagja, vagy épp a vadonatúj salak vörös kerékpáros sáv keretez a kastélyoktól a nádas lápvidékig: a Fertő-tájon járunk.
Tovább
Tovább
Tovább