Télen is lehet fürdeni!

A téli hűvösebb időszakban is lehet fürdeni a Balaton régióban. Ehhez nem kell mást tenni, mint felkeresni a kiváló fürdők egyikét, melyek mindegyike különleges élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Zalakaros gyógyvize 2000 méter mélyről tör fel. Két fedett ülőmedencéje és a szintén fedett termálvizes medencéje mellett rengeteg élményt nyújt. A külső és belső részek között közvetlen kapcsolat van, így bármikor élvezni lehet az élménymedencék kínálta attrakciók kényeztetését (különböző nyak- és hátzuhanyok, pezsgőfürdők). Külön birodalma van a gyermekeknek, saját medencével és csúszdával, de a felnőttek sem unatkozhatnak, akár versenyszerűen is összemérhetik csúszni tudásukat a fekete lyuk elnevezésű csúszdában.

>>Még több wellness tipp a Balatonnál.

Siófokon 2006-ban nyílt meg a Galerius fürdő. A római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi. A medencék között találhatunk gyermekmedencét, élménymedencét, termál medencét, tanmedencét és pezsgőfürdőt is, sőt, 2 csúszdát is kipróbálhatnak a bátrabbak.

Immár 10 éve működik Marcaliban a fürdő, mely veseny- és tanmedencékkel várja az úszni vágyókat, de található itt még szauna, termálvizes medence – melynek gyógyvizével eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok – valamint gyermekpancsoló és csúszda is, néhány éve pedig számos élményelemmel gazdagodott (pl. családi élménycsúszda).

A Balatontól 6 km-re található a Hévízi-tó, a világ legnagyobb, biológiailag is aktív termáltava. Vízének, iszapjának gyógyító és szépítő hatását már több száz éve felismerték. A tó kénes, enyhén radioaktív vize kiváló a reumatikus, mozgásszervi, idegrendszeri megbetegedések gyógyítására. A Hévízi tó medrét 1-7 m vastagságban borító gyógyiszap a maga nemében páratlan a világon. Az anyag ásványi összetétele, hőtartóképessége, radioaktivitása és más fizikai tulajdonságai miatt nagyszerűen alkalmas krónikus mozgásszervi (reumatikus), egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására és sérülések utókezelésére.

>> Varázslatos téli programok a Balatonnál.