Orfű: vízi sportok és falusi porták

Orfű: vízi sportok és falusi porták

A nyári szezonban közel 150 rendezvény, köztük számos vízi fesztivál, sportesemény, a régió nyárindító alternatív zenei nagyfesztiválja, a Fishing On Orfű, az Orfűi-tó strandja, és az ország legfestőibb elhelyezkedésű aquaparkja közül válogathatunk.

Extrém sport tipp: barlangtúra – több kiépítetlen, patakos barlang is látogatható Orfű környékén vezetett túrákkal, melyekhez felszerelést is biztosítanak a túravezetők. 
Lovagolni pedig kifejezetten élvezetes az orfűi tavak vidékén, a lovasokat több lovas panzió, lovarda szolgálja ki, így egy lovastúra vagy vadászlovaglás sem idegen kérés ezen a környéken. 
Orfűn a falusi szállás iránt érdeklődők, zöldturisták különösen jól fogják érezni magukat, hiszen itt idilli vendéglátó porták, természetközeli kemping, ifjúsági szálláshely, sőt, vízparti jurta tábor áll a rendelkezésükre.
Szállások Orfűn>>
Orfűi nyári ajánlatok>>
Fishing on Orfű>>

Akik a nyarat vízben képzelik el, választhatják a gyerekbarát aquaparkot (7 csúszda, óriási élménymedence, pezsgőfürdő) vagy az ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú strandot. A napozás mellett műfüves focipálya, strandröplabdapálya mozgatja meg a strandolókat, a közeli vízi sporttelepen sárkányhajó, kajak, kenu, vízibicikli és szörf bérelhető.
TIPP! Sárkányhajó fesztivál>>

Kalandos kerékpáros túra tehető meg a dimbes-dombos Pécs–Orfű–Abaliget közti 20,131 km-es távon, melynek több mint a fele már kiépített kerékpárút.