Tavaszi felfrissülés és böjti ajánlatok

Ha csak néhány nap adatik meg számunkra, hogy a hetek- hónapok alatt felgyűlt fáradtságot egy jól megérdemelt üdüléssel kipihenjük. igazi gyógyírt jelenthet a Nyugat-dunántúli táj változatos vidéke, jól felszerelt hotelei és gyógyító termálvizei. Ezekből gyűjtöttük össze a legjobb ajánlatokat.

A böjti kúra időszaka nem véletlenül esik a tél végére és a húsvéti időszakot megelőző hetekre, hiszen a böjt, mint egyfajta „rítus", éppen arra szolgál, hogy hideg évszak után megtisztítsa a telstet és a lelket. Épp ezért vallási töltettel éppúgy rendelkezik ez az időszak, mint  az egészséges életmód felé fordulással, pihenéssel, méregtelenítéssel. A cél viszont minden esetben ugyanaz: a testi- lelki- és szellemi felfrissülés, megtisztulás.

Böjti időszakban megtisztulunk, új erővel, energiákkal töltekezünk fel, így - mint a természet tavasszal - megújult vitalitással születhetünkünk újjá húsvétkor.
A stressz, a civilizációs betegségek károsítják testi-lelki egészségünket, szervezetünk igényli a kikapcsolódást, az oldást. A fürdők és szállodák Bükfürdőn, Sárváron, Sopronban vagy a Szigetközben egészséges életmód-ajánlatokkal készültek a tavaszra.

Tavaszi megújulás Sopronban, a Hotel Lövér léböjtkúra csomaggal vagy 1000 kalóriás diétával várja a vendégeket. A szakemberek nemcsak a vendégek étkezésére figyelnek, hanem a testmozgásra és a kezelésekre is. A csomagajánlat ugyanis sportolási lehetőségeken túl masszázsokat és különböző kezeléseket is tartalmaz.

Sárváron, a  Park Inn Hotelben  vízi gimnasztika és a wellness- és szaunarészleg korlátlan használata mellett a belső csúszdaparkot is használhatjuk.  Különösen ajánlott közös családi programnak. 

A Spirit Hotel Thermal Sárvár "MySpirit léböjtkúra" ajánlata ideális a tavaszi méregtelenítésre. A Buchinger-Lützner féle léböjtkúra Európa-szerte az egyik legismertebb, intenzív böjtkúra. Áthangolja a szervezet működését egy ún. belső energiaprogramra. A csökkent energiabevitel miatt az emésztőrendszer nyugalmi állapotba kerül, ugyanakkor a belső tápanyagraktárak mobilizálódnak.

Sárváron, a Spirit Hotelben  orvosi felügyelet mellett böjtölhetünk,  és egészségügyi szakemberekkel is konzultálhatunk. A böjt mellett a kikapcsolódásra is érdemes hangsúlyt fektetni: lazíthatunk testmozgással, különféle masszázsokkal, a szaunázhatunk és a gőzfürdőzhetünk, de más egészségmegőrző lehetőséget is kínál a hotel.       

Danubius Health Spa Resort Sárvár a hagyományos fürdőkúrától a pannonhalmi levendulás kényzetetőnapokon át a diétás mégegtelenítésig és lúgosítókúráig számtalan egészségcsomagot ajánl a tavaszi megújuláshoz. 

 Vital Med Hotel Sárvár Vitamed Tavaszi Frissítőnapokat ajánl, melyhez a fittness, wellness és fürdőhazsnálat mellé kerékpárhasználatot is kapunk ajándékba! Fedezzük fel a környéket, a Nádasdy várat, az arborétumot kerékpárral!