7 romantikus nyári hétvége

Hosszú naplementék egy mólón ülve, végtelen séták kéz a kézben egy árnyas fasoron, néhány lopott, közös óra, egy kis idő, amikor csak egymásra figyelünk. 7 olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahol bármelyik szerető pár lazíthat egy kicsit, hegyvidéktől az Alföldig, Tisza-tótól a Balatonig.

1. Kézen fogva a Tisza-tó körül

A Tisza-tó környékén a természet háborítatlan nyugalmát élvezhetjük. Tegyünk egy csónakos túrát és figyeljük a nyílt vízről a madarakat, vagy szálljunk kishajóra Poroszló és Tiszafüred között, ha pedig közösen lazítanánk egyet, bújjunk fürdőruhába és élvezzük egy kicsit a tiszaújvárosi termálfürdő kényeztető gyógyvizét.


Tipp! Még több tisza-tavi program itt >>


2. Pomápás hétvége Parádsasváron

Ha elbújnánk  a világ elől, de nem szeretnénk lemondani a kényeztetésről sem, induljunk Parádsasvárra! A Károlyi-kastélyban található szállodában gőzfürdőzhetünk, sportolhatunk, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk a Mátra fenyveseiben. Ha pedig sétára vágynánk, a közeli Parád múzeumai megismertetnek bennünket a palóc világ hagyományaival és a helyi építészet jellegzetességeivel, vagy az itteni, híres üvegipar történetével.

Tipp! Utazzunk kézen fogva a Mátravasúton >>

 

3. Különös séta Fonyódon

Kézen fogva gyönyörködni a balatoni naplementében, fák árnyékában üldögélni, együtt úszni az aranyhídban: Fonyód a legjobb választás, ha csöndes, közösen andalgós, álmodozós pihenésre vágyunk.

Gyönyörködjünk a tóban a löszfal tetején futó Szaplonczay sétányról, élvezzük a táj szépségét a Széplátóból, vagy tegyünk egy hátizsákos kirándulást a palánkvárig. Ezzel még nem fejtettük meg a település minden titkát. Látogassuk meg a titokzatos Kripta Villát is. Bármilyen meglepő, a különös, rózsaszín épület egy örök, beteljesületlen szerelem emlékét őrzi.

Tipp!Utazzunk át Badacsonyba a katamaránnal egy különleges borkóstolásra

4. Határ menti kaland Lökösházán

A román határ melletti kistelepülésen található Vásárhelyi-Bréda Kastély a vicenzai Villa Rotunda mintájára épült. A gyönyörű, ősfás környezetben található épületben a közelmúltban nyílt meg az elegáns, igazi főúri hangulatot árasztó étterem.

A csöndes környék is számos felfedeznivalót kínál, főleg, ha igazi, alföldi vidéki élményt szeretnénk élvezni:  a közeli Kétegyházán az Almássy-kastély mezőgazdasági kiállításán ismerkedhetünk a környék lakóinak életével, míg Gyula határában akár lóhátra is pattanhatunk

5. Titkos randevú Balatonvilágoson

A Panoráma kilátó gondozott parkjában található egy titokzatos építmény: egy kicsi, fehérre festett fahíd, amit a helyiek a Szerelmesek hídjának vagy Sóhajok hídjának is hívnak. A híd fölött átívelő kapun felirat hirdeti: az itt fogant szerelem múlhatatlan. A híd korlátjain szintén felfedezhetők a monogramos és szívecskés lakatok. Ezt a találkahelyet még kevesen ismerik, így nem kell tartanunk a kíváncsi tekintetektől.

A közös balatoni nyaralást sétahajózással egészíthetjük ki, de akár kilátótúrát, vagy borkörutat is tehetünk.

6. Csöndes elvonulás Bakonybélen

Ha már van közös, választott csillagunk, akkor közelebbről is megcsodálhatjuk azt a bakonybéli Pannon Csillagdában, ahol csúcstechnikájú távcső segítségével figyelhetjük meg az égi jelenségeket, sőt akár borús időben is nézhetjük együtt a csillagokat a virtuális égbolt alatt.

Az Öregréten található állatparkban őshonos állatfajok példányai legelésznek egész évben. Az Öregréten mezők, nádasok, zsombékos területek váltják egymást, a növényvilág minden évszakban más és más képet mutat. Az állatpark területén három kristálytiszta forrás táplálja az apró ereket,  a vezetett séták keretében pedig akár népi játékokat is játszhatunk, vagy bivalyt is simogathatunk.

TIPP! Álljunk össze az ismerősinkkel és jelentkezzünk egy vezetett sétára a Szent Mauríciusz kolostor füveskertjében. >>

7. Hagyományok a Kiskunságon

Van egy hely Kerkegyházán, ahol a hagyományos kun vendéglátás, a szép természeti környezet és a modern igényeket kielégítő wellness szolgáltatások találkoznak. A Kunsági Majorban lovagolhatunk, sportolhatunk,de akár a finn szaunában is lazíthatunk.

A közeli Kiskunsági Nemzeti park ideális helyszíne a végtelen sétáknak és a közös kirándulásnak, a Kecskeméti Arborétumban pedig liliomfák, mamutfenyők és különleges tölgyek árnyékában andaloghatunk.

TIPP! Lazítsunk együtt a Kecskeméti Élményfürdőben!