Legendák bűvöletében – téli kirándulások a Mecseken

A Mecseket számos mese és legenda övezi; szerelmesek, hősök, urak és szolgák szellemei kísérnek utunkon, ha elindulunk. A vadregényes hegycsúcsok, romantikus völgyek meghódítása, az ismeretlen felfedezése télen is maradandó élményekkel gazdagít.

Ízes őszi falatok a Mecsekben

Hazánk legízletesebb vendégváró úti célja címet az idei 19 pályázó közül a Mecsek Zöldút Egyesület zsebelhette be, ami annak köszönhető, hogy a térségnek sikerült megteremtenie a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kapcsolódó turisztikai programok egységét. Őket kérdeztük meg most arról, mit érdemes megnézni, megkóstolni ősszel a Nyugat-Mecsekben.

A Mecsek kincsei - Ezeréves történelem és ökofalvak

Dél-Dunántúl "házi hegye" a Mecsek, e sokszínű régió egyik szimbóluma. A kellemes, mediterrán klíma elősegítette az ország más tájain ritka növények megtelepedését. Itt őshonos többek között az illatos hunyor és a legszebb magyarországi vadvirág, a bánáti bazsarózsa. A Mecsek azonban nemcsak a természeti kincsekről szól: ismerjük meg az apátságot, a szép falvakat, a kisvasutat és a kalandparkot is!
Tovább
Tovább
Tovább