Hol túrázzunk a Bakony és a Vértes tájain?

Rengeteg kalandos túrára indulhatunk a Közép-Dunántúlon: a Vértes, a Bakony, a Gerecse és a Velencei-hegység jó néhány túraútjához kapcsolódva az érintetlen erdők közti szálláshelyeken pihenhetünk meg a megtett kilométerek után.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tavaszi programok a Vértestől Velencéig

Ki a szabadba, itt a tavasz!

Bár az időjárás még szeszélyes, de menthetetlenül itt a tavasz! A madarak reggel dallal köszöntenek és érezzük már minden porcikánkban, illetve a levegőben. És itt az ideje, hogy ismét elővegyük a túrafelszerelést és birtokba vegyük a túraútvonalakat, kerékpárutakat és arborétumokat.

A kvircedli nyomában Móron

Ahány ház, annyi kvircedli… legalábbis Móron így van. Hogy mi is az a kvircedli (Kwiezetl)? Legegyszerűbben a finom, borba mártogatós sütemény kifejezés illik rá. Egyébként régen kimondottan ünnepi alkalmakkor készítették. Mórra valószínűleg a 18. században betelepülő német lakosság hozta magával és örökítette tovább generációkon át.

Igazi rönkszaunában lazíthatunk Komáromban

Rusztikus, ősrégi fenyőből épült és nagyon hangulatos egy valódi rönkszauna, mely 2014 decemberében épült a komáromi termálfürdőben. A szaunakertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét.
Tovább
Tovább
Tovább