Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán

Szeptember 6-án nem csak a kulináris élvezetek, de a vadászhagyományok szerelmesei is Soponyán fognak összegyűlni, hiszen szokásosan Országos Vadgasztronómiai Fesztivált tartanak a Sárvíz-völgyében.
Bővebben

Indul a fesztiválszezon a Közép-Dunántúlon!

Nyáresti koncertek, időutazás a középkorba, ínycsiklandó illatok, lágy zene, fergeteges fesztiválok, kedves ismerősök, vidám családtagok….. Ugye milyen kellemes érzéseket kelt bennünk, ha a nyári szabadságunkat tervezgetjük?
Bővebben

Erdei élmények másként

Ingyenesen felhasználható, okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható mobilalkalmazást fejlesztett és publikált a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Az egyedi mobilalkalmazás célja többek között a veszprémi Gulya-dombi parkerdő élővilágának és a környező látnivalóknak a bemutatása.

Hol túrázzunk a Bakony és a Vértes tájain?

Rengeteg kalandos túrára indulhatunk a Közép-Dunántúlon: a Vértes, a Bakony, a Gerecse és a Velencei-hegység jó néhány túraútjához kapcsolódva az érintetlen erdők közti szálláshelyeken pihenhetünk meg a megtett kilométerek után.
Bővebben

A Bakony titkai

A „Bakonynak különös híre-neve, csodálatos bája, s leírhatatlan varázsa van" – fogalmazott egykor Eötvös Károly. Főúri erdőségek, őrtornyok, romok, vízesés, szurdokok és a Sobri Jóska Kalandpark mellett megcsodálhatjuk a vidék legcsodálatosabb napfelkeltéjét is - a Négyszögletű kerek erdőről nem is beszélve.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Merre induljunk a régióban?

Extrém kalandok a Királyi Régióban

Kell egy kis izgalom a nyáron? Aki különleges vagy kifejezetten extrém kalandokra vágyik, a várhegymászástól a tankkal tipráson keresztül a wakeboardozásig bármilyen őrültséget kipróbálhat. De találunk itt történelmi kalandjátékot, hihetetlenül csillagfényes éjszakát és beszabadulhatunk a filmgyárba is.

Így próbáljuk ki a via ferratát Cseszneken

A via ferratát vagy német nyelvterületeken klettersteiget másfél évszázada űzik, mint szabadidősport. Manapság már mindenki tömegsportként ismeri szerte Európában, elsősorban az Alpokban. A sziklamászás legegyszerűbb válfajának tekinthetjük ezt az extrém sportot, mely tulajdonképpen bevezetés a hegymászás gyönyörű világába.

Tele élettel, tele kultúrával - augusztusban Székesfehérváron

Változatos lesz az augusztus Székesfehérváron. A Nemzeti Emlékhelyen felállított színpadon Musica Sacra című koncerten Miklósa Erika lép fel, A Koronázási Ünnepi Játékok és a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál pedig újabb tartalmas programot ígérnek.
Tovább
Tovább
Tovább

Fesztiválok a régióban

Őszi ízek a Gasztrosétányon Etyeken

Szeptember 6-7-én az ősz ízeivel várja látogatóit a Gasztrosétány. Az évszaknak megfelelő programokkal is készülnek a szervezők, mindkét nap borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, főzőverseny és gyerekprogram várja a látogatókat.

Tatai Barokk Fesztivál 2014

Augusztus 17-26 között rendezik meg Tatán a sorban 15. Barokk Fesztivált, csemballó zenével, jelmezes felvonulással, kiállítással és kézműves bemutatóval. A fesztivál keretében templomok, galériák, múzeumok nyitják meg ajtóikat.

Nyárestek Pápán az Esterházy-kastély udvarán

Varázslatos szabadtéri színházi élményt kínál Pápa városa azoknak, akik különleges helyszínen, különleges élményre vágynak. A Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán sű rendezvénysorozat a város 800 éves jubileumi programsorozatának kiemelkedő eseménye.
Tovább
Tovább
Tovább