Október: színpompás természet és pihentető programok

Miközben a nemrég szüretelt szőlőből a pincében érik az újbor, és a szüreti mulatságokkal elbúcsúztunk egy időre a fürtöktől, a friss reggeleken és a gyönyörű napsütéses napokon még mindig kínál nekünk jobbnál jobb programokat a természet. Lesz madármegfigyelés, tésztagyúró verseny, sőt éjszakai fürdőparty is. Tatán pedig megindul a Nagy Halászat.
Bővebben

Ősszel a gasztronómiáé a főszerep

Itt van az ősz, ami igazán kitűnő gasztronómiai élményekkel ajándékoz meg bennünket régió-szerte. Lesz vadételfőző verseny Soponyán, piknik Etyeken, cicege Pápán, ízes-ínyes ünnep Pázmándon, halászbúcsú Rétimajorban a harcsa főszereplésével, lecsó Székesfehérváron és természetesen bornapok Móron.
Bővebben

Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál

Bár a pápai Esterházy-kastély még felújítás alatt áll, a már gyönyörűen megújult belső udvara alkalmas rendezvények tartására, a város pedig ki is használja ennek lehetőségét, így az augusztusi színházi rendezvénysorozat után szeptemberben a hagyományos boros rendezvényt is oda szervezik.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Merre induljunk a régióban?

A SEUSO-kincs Székesfehérváron

A Seuso-kincs néven ismert leletegyüttes 14 db ezüstből készült edényből és 1 db rézüstből áll, melyekből 8 darab visszakerült hazánkba. A hazatért darabok először a Parlamentben kerültek bemutatásra, azonban október 3 és január 15 között, naponta 10-20 óra között Székesfehérváron a Szent István király Múzeumban is láthatóak.

Őszi szünet kalandokkal

A Sobri Kalandparkban a Bakony vadregényes vidékén izgalmas kalandokat élhetünk át, a Komáromi Erőd kazamatái titokzatos sétára invitálnak, a bakonybéli Pannon Csillagda a misztikus űr világába kalauzol, a Hetedhét Játékmúzeum, a Koronás Park és az Óvodamúzeum tapintható közelségbe hozza a történelmet a gyermekeknek, a halak világába pedig Rétimajorban, vagy Tatán nyerhetünk bepillantást.

Csíkvarsai Csípős Csodafalat avagy a Vértes tüzes lehelete

A Vértesből származó, igazi ősi magyar receptúrával rendelkező bivalyerős szalámiról, a Csíkvarsai Csípős Csodafalatról és megszerzésének kalandos útjáról talán kevesen hallottak még, de akik igen, azok biztos kiállták már a Csíkvarsai Ötpróbát is. Most pedig elmeséljük, hogy mik ezek.
Tovább
Tovább
Tovább