Kóstoljunk bele a tavaszba!

Április 22-23-24-ét kineveztük a legjobb hétvégének a kirándulásra, természetjárásra, amit a remélhetőleg kellemes tavaszi időben akár szabadban főzéssel, piknikezéssel is kiegészíthetünk. Három jópofa – környezetbarát és hagyományőrző – esemény is lesz egymáshoz kapcsolódóan: a Föld napja, a Tájházak napja és a Szent György-nap.
Rajta, nézzünk ki egy szimpatikus szálláshelyet, túrázzunk, biciklizzünk a szabadban és kóstoljuk meg a helyi ételeket! Mindent össze is szedtünk a tökéletes hétvégéhez, nektek már csak ki kell választani az úti célt.  
 
 
Péntek, szombat, vasárnap: Föld napja, Tájházak napja és Szent György-nap
 
Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából lesznek programokországszerte. A Föld napja egy nemzetközi esemény, melynek minden évben két központi témája van, s ezek köré csoportosulnak a nap programjai, túrái, előadásai is. Idén az éghajlat és az étrendünk körül forognak a Föld napjának eseményei. Terítéken lesz a bab, borsó, lencse is, hiszen 2016 a Hüvelyesek Nemzetközi Éve.  
 

Föld napja programok 

 
Április 23-ra esik idén a Tájházak napja, amelyről tudni kell, hogy szorosan kapcsolódik a Szent György naphoz, hiszen az ahhoz legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A Tájházak napján feleleveníthetjük a Szent György napi hagyományokat a hazai skanzenekben, lesznek klasszikus népi ételek, szabadban főzés, beüzemelik a régi kemencéket, lesznek vásárok és a helyi népi mesterségek, és népzenés táncmulatságok is megelevenednek. 
 

Tájházak napi programok

 
Április 24-én, hagyomány szerint Szent György napján az állatokat először hajtják ki a legelőre. Európa számos országában is ezt a napot tartották a tavasz kezdetének. Magyarországon több hiedelem is kapcsolódik ehhez a naphoz, például az állatokat zöld ággal hajtották ki, amihez a termékenységet kötötték, vagy füstön át hajtották, hogy elkerülje őket a baj. Vasárnap tehát mezőgazdasággal, állattartással kapcsolatos programokon vehetünk majd részt, lesz lovas ünnep, juhászverseny, kihajtási ünnep rengeteg háziállattal. 
 

Szent-György napi programok

 
 
Válasszunk úti célt!  
 
Kellemes szálláshelyek közül választhatunk az áprilisi három napban is Magyarországon, amihez most egy kis pikáns csavart is fűztünk a Gasztroélmények Évének jegyében: minden szálláshelyen különleges étellel, borkóstolóval, piknikezéssel vagy szabadban készült étellel várnak majd a szállásadók. 
 
Válogathatunk a hangulatos vidéki szállodák kínálatából, aki azonban természetközelibb módon töltené ezt a tavaszi hétvégét, az alábbiakban sok barátságos erdei és falusi szálláshelyet is összegyűjtöttünk: