Paprikás élmények Kalocsán

Színe mélyvörös, bársonyos hatású, kellemes, fűszeres aromájú, étvágygerjesztő illatú, karamelles pirított magvakra jellemző aromavilágú. Íze édeskés, gyümölcsös, a pentaton (édes, savanyú, sós, keserű, csípős) ízharmóniát tükröző és csípősségmentes.

Csabai kolbászra fel!

Az egy főre eső hungarikumok számát tekintve régióink közül élen jár a Dél-Alföld, amely többek között két kedvenc kolbászunk: a gyulai és a csabai hazája. Álljon most itt néhány közérdekű információ a csabairól.

Törkölypálinka kezdőknek és haladóknak

A barackból, körtéből, szilvából és más gyümölcsökből készült pálinkák „kistestvére" a törkölypálinka. Ez a szó szerint nemzeti kincsünk szőlőből készül, és szó szerint jellemző rá, hogy ahány főzde, annyiféle létezik belőle.

Pálinka és helyi termékek

A Velencei-tó környéke nemcsak a fürdőzésnek, hanem a gasztronómiának és a helyi specialitásoknak, termékeknek is gazdája. Az Agárdi Pálinkafőzde látogatócentruma egész évben várja a minőségi pálinka, a tradicionális magyar fogások és a kulturális élmények híveit.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább