Őszi túratipp: Rétimajor

A télre azt szokták mondani: egyedülállóan szép, a tavaszra: virágillatú, a nyárra: szikrázóan tiszta, míg az őszre csak annyit: csodálatos. Rétimajorban, amikor a fák ezernyi színben pompáznak és a tavakat vékony köd üli meg, az maga a természet csodája. Ajánlónkban lesz csokimánia, halgasztronómia, wellness és Árpád-kori halászkunyhó is.

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.

TOP 10 őszi kirándulóhely

A színes őszi táj látványa, és a friss, hűvös levegő mindenkinek jót tesz. Ezért adunk néhány tippet, hogy merre érdemes indulni, ha egy kis őszi kirándulásra vágysz. Egy-két hétvégét érdemes rászánni.

Miskolc és Lillafüred kisvasúton

Miskolcra utazva több tudományos-fantasztikus nevű dologba akadhatunk: mint Ómassa, az őskohó vagy a Puskaporos Faházhoz címzett vasútállomás, nem beszélve a Szinváról, melynek patakvölgyébe fogunk kalandozni.

Kerékpárral a Tisza-tó körül

Bátran mondhatjuk, hogy a Tisza-tó a kényelmes tempójú kerékpározást kedvelők hazai Kánaánja. A tavat körbefogó, négy méter magasan futó gátkorona tetején haladva számtalan sziget, holtág, zabolátlan ártéri erdő vidékén fordulhatunk meg.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Kirándulás a Dunakanyarban

Esztergom kiváló helyszín, egy kellemes hosszú hétvége eltöltéséhez. A város bőven tartogat számunkra kulturális látnivalókat, de nem hagyhatunk ki hétvégi programunkból egy kellemes dunakanyari túrázást sem.

Hosszúhétvége a Bakony kapujában

Veszprém, „ A királynék városa" csodálatos helyen fekszik északról a Bakony, délről pedig a Balaton határolja. Idelátogatva kellemeset túrázhatunk a Bakonyban, de igazi kulturális élményt jelent a város felfedezése is.

Duna-parti hosszúhétvége

Talán nem is gondolnánk, hogy mennyi izgalmas felfedezni való vár ránk karnyújtásnyira, a Duna partján! Dunaújváros és térsége vár bennünket izgalmas múzeumaival, műemlékeivel, és kikapcsolódásra invitáló csodás folyóparttal.

Hol kiránduljunk Veszprémben és környékén?

Veszprémen és környékén izgalmas régi épületeket, Rotundát és a körtemplomot, összesen négy várat, a veszrémi, a nagyvárzsonyi, a Thury és a Kinizsi várat, az állatkertet, és egy kiadós balatoni bobozást írhatunk fel a kívánságlistára. Hogy a sok programból mennyit tudunk végiglátogatni, az csak rajtunk múlik, mindenesetre belesűrítettük három napba a lehetőségeket.

Őszi hétvége a Velencei-tónál

Kirándulásra, csavargásra és kikapcsolódásra csábítanak az őszi hétvégék. A Velencei-tó térsége alkalmat ad a természet és a történelmi örökségek felfedezésére. Kalandozzunk a tó partján ősszel is!
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább