9+ program az őszi pihenéshez

Kifejezetten gazdag lesz az idei ősz kulturális programok terén, hiszen indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MÖF). Összekötöttünk 9 várost, számos kulturális és gyerek kompatibilis programmal, hiszen nyakunkon az őszi szünet is.

Programok, érdekességek a Múzeumok Őszi Fesztiváljára

Gödöllőn a programok többsége a Királyi Kastély körül forog, így lesz bunkertúra, felfedezhetjük a különleges épületeit, a kertet és persze kiállításokat is. A várostól nem messze találjuk viszont Domonyvölgyet, ahol a kulturális programok után lovakkal, háziállatokkal és nagyon finom ebéddel fejezhetjük be a hétvégét.

MÖF programok Gödöllőn

Hatvanban a  Vadászati Múzeum rengeteg programot szervez idén ősszel is a felújított Grassalkovich-kastélyban. A múzeumlátogatás után menjünk ki a szabadba: 20 percnyi út után máris Gyöngyösről erdei kisvasúttal kirándulhatunk a Mátrában.  

MÖF programok Hatvanban

Rengeteg látnivaló akad Székesfehérváron: járjuk be a Bory-várat vagy a Koronás Parkot és Hetedhét Játékmúzeumot, vagy csak sétáljunk a történelmi belvárosban.

MÖF programok Székesfehérváron

Abszolút gyerekbarát város Veszprém: bebarangolhatjuk  környéket kerékpárral, megnézhetjük az állatkertet, kipróbálhatjuk a közeli Sobri Jóska kalandparkot. Veszprém kötelező eleme a karamellás-kapucsínós VeszKrémes!  

MÖF programok Veszprémben 

A tatai Öreg-tónál ősszel rengeteg költöző madár táborozik, a tóra néző szép várban is rengeteg látnivalót találunk. Október 14-16. között a város híres rendezvényét, az Öreg-tavi lehalászást nem szabad kihagyni!

MÖF programok Tatán

Egerben persze a főszerep a váré a várvédőkkel, a tömlöccel, törökökkel, török emlékekkel, fürdővel és persze a borokkal. Izgalmas program lehet a földalatti pincerendszer, a pasa sátra vagy a magyarok történetét bemutató 3D mozi is.

MÖF programok Egerben

Debrecenben üljünk föl a Zsuzsi vonatra, nézzük meg a Nagyerdőt és a Békás-tavat, barangoljunk a belvárosban, kerékpározzunk, fedezzük fel a múzeumokat. Ha már itt járunk, látogassunk el a Hortobágyra is, ahol hazai ősi háziállatokat nézhetünk meg a puszta szafarin és remek magyaros étellel koronázhatjuk meg a napot a csárdában. Ha elromlik az idő, akkor furcsa módon érdemes fürdőruhát vinni. A fürdőkomplexumban ugyanis egy teljes napot is eltölthetünk.

MÖF  programok Debrecenben

Szegeden, az alföld híres egyetemvárosában mindjárt két fürdőt is kipróbálhatunk. Mindenképpen megéri ellátogatni a Vadasparkba, a belvárosban ismét kinyitott a híres Virág cukrászda. Ne hagyjuk ki a város szomszédságában az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkot! 

MÖF programok Szegeden

Keszthelyen rengeteg múzeumot tudunk meglátogatni a kastélyban a Helikon Kastélymúzeumtól a kastélyparkban található Pálmaházon át a postakocsik kiállításáig. A városban babamúzeum, panoptikum, csigaparlament, a Balatonról szóló múzeum , sőt, Vadászati Múzeum és vasútmodell kiállítás is várja az érdeklődőket. A környék is nyüzsög a látnivalóktól: Hévízen a termáltavat, Reziben a Dínóparkot, a várostól félórára pedig a Kis-Balaton lenyűgöző táját kalandozhatjuk körbe. 

MÖF Programok Keszthelyen

 

TIPP!  fesztivál ideje alatt
kedvezményes szállásajánlatok

ITT
  << IDE KLIKKELJ!