A NŐ és a termékenység hete Harkányban

A június 8-14. között a gyermekáldás előtt álló párok kaphatnak számtalan hasznos információt orvosoktól, természetgyógyászoktól, pszichológusoktól és gyógytornásztól a Harka Hetén. Szórakoztató programok, tanácsadás, workshopok és koncertek tarkítják a Harkányi Fürdő izgalmas programsorozatát.
Tovább

Élő kincseket rejt Hévíz gyógytava

Nemcsak gyógyhatásában, de élővilágában is kuriózum a Hévízi-tó. A világon is egyedülálló meleg vizű hévízi tó gyógyhatása meglehetősen ismert, kevesebb szó esik azonban arról, hogy magának a tónak és környékének milyen különleges az élővilága.
Tovább

Balatonfüred: riviéra vagy gyógyhely?

Kamaszkorom egyik legkedveltebb olvasmánya volt Jókai Mór regénye, „Az arany ember". Jókai ezt a könyvét balatonfüredi villájában írta. Az író 1857. évi első balatoni útját követően gyakran Füreden töltötte a nyár egy részét.
Tovább

Mellékhatásmentes gyógyulás barlangokban

Magyarországon több mint 1500 barlangot tartanak nyilván. Azonban ahány barlang annyiféle mikroklíma. Hazánkban öt minősített gyógybarlang található, ahol nem csak gyógyulni, de meditálni, relaxálni is lehet. Sorra vettük, a hol mit találunk barlangszinten.
Tovább

Bükfürdő – felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon

Bük az Alpok és a Kisalföld találkozásánál fekszik, Soprontól mindössze 47 km-re, Budapesttől 220 km-re. Környéke már az őskorban lakott hely volt. A régészeti feltárások során a bronzkorból edények kerültek elő, a rómaiak idejéből pedig egy oltárkő ismeretes. Fürdője a véletlen szerencsének köszöni létét.
Tovább

Mezőkövesd, a matyóföld

Mezőkövesd az Észak-Magyarországon, a Bükk-hegység lábánál fekvő kisváros, mely két páratlan kinccsel is rendelkezik: az egyik a népművészete – a matyók öröksége -, a másik a gyógyvize.
Tovább

Gyógyhatású klímák

Már az ókorban is felismerték, hogy a hegyvidéki levegő és a barlangok bizonyos esetekben gyógyhatással bírnak. Szerencsés természeti adottságainknak köszönhetően mindkét terápia rendelkezésünkre áll.
Tovább

Szigetvár – minősített gyógyhely

Minden gyógyhelyünk különleges a maga nemében, de Szigetvár fürdőjének mégis különös hangulatot kölcsönöz, hogy medencéi éppen azon a területen épültek, ahol egykor történelmünk nagy csatái zajlottak. Szigetváron minden kő a múltat idézi. Az egészségturizmus jelentőségét jelzi az a tény is, hogy az elmúlt öt évben a duplájára nőtt a magyarországi minősített gyógyhelyek száma.
Tovább

Sárvár, ahol még a fa is magához ölel

A 80-as évek reklámkampányának köszönhetően sokunk emlékezetében él még a „Köszönjük néked Sárvár, Sárvári Termálkristály". Sárvár mára jóval több, mint a drogériákban megvásárolható, és otthoni fürdőzésre felhasználható gyógykristály lelőhelye.
Tovább

Világraszóló gyógyhelyek 1.

Gyógyhelyeink az egyébként is értékes, hetvenkilenc gyógyfürdővel rendelkező település közül is kiemelkednek azáltal, hogy természetes gyógytényezőjükön felül is tudnak, sőt tudniuk kell felső kategóriás minőséget biztosítani nem csak gyógyszolgáltatásaik terén, de a zavartalan pihenéshez szükséges összes területen.
Tovább