Május: pünkösd, virágok, fesztiválok

Májusban izgalmas vízparti programokkal indul a szezon a Balatonnál, több már várva-várt borfesztivál is lesz a hónapban. Lesznek virágos fesztiválok, gyereknapi programok, rengeteg gasztronómiával kapcsolatos eseményen vehetünk részt, és a színpompás pünkösdi bálok-vásárok is várnak ránk májusban. Itt gyűjtöttük össze a legjobbakat!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Fókuszban

Programok hétvégére

MÁJUS 7-8. - Dübörgő lóerők, kecsesen sikló evezősök, rengeteg gasztroprogram. Ezeket ígérjük most hétvégére. Balatonfenyvesen bodzás ételek, Taksonyban menő motors fesztivál, Alsóörsön teljesítménytúra ígér remek kikapcsolódást.

Emlékhelyek napja

A Nemzeti Örökség Intézete 2016. május 14-én szervezi meg első alkalommal az Emlékhelyek Napját Magyarországon. Ezen a napon a nemzeti és történelmi emlékhelyek különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatókat szerte az országban.

TOP 9 Gasztro-kult program

Nagyon jó programokat találtak ki 2016-ra a hazai kastélyok: húsvéttól egészen szeptember közepéig rendhagyó tárlatvezetések, kastélykerti piknikek, kedvezményes bortúrák, elfeledett finomságok, főúri lakomák lesznek Edelénytől Somogyvárig 9 hazai kastélyban, várban és kolostorban.
Tovább
Tovább
Tovább

Túrázás és aktív kikapcsolódás

Nagy vízitúra ajánló

Összegyűjtöttük, hol, hogyan és milyen felkészültséggel érdemes vízitúrára indulni Magyarországon. Sorra vesszük a túrázásra (általában kajak-kenuzásra) alkalmas tavainkat, folyóinkat és beszámolunk a különlegességekről is, mint amilyen a Hévízi-patak.

Top 30 hazai kalandpark

A legjobb hazai kalandparkokat szedtük össze a klasszikus akadályon átmászóstól a bringaparkon át a wakeboard pályákig. Most 5 új is felkerült a listára! Lesz itt tandemugrás, kötélpálya, vízi kalandok is. Gyerek, felnőtt, baráti és családi programok az ország minden részéből. Zubogjon az adrenalin!

20 természeti ritkaság Magyarországon

Barlangok, kaptárkövek, lápvidék, gyilkos tó és szurdokok kerültek a kötelező hazai természeti ritkaságok közé, melyek egy fantasztikus hétvégi kiruccanást, de akár hosszabb kikapcsolódást is jeleneteznek akár gyalogosan, akár kerékpárral, sőt, lóháton is.
Tovább
Tovább
Tovább

2016 a gasztroélmények éve

Badacsonytól Zaláig: borvidékeink

A borkedvelő turistákat 22 borvidék várja országszerte, amelyek mind méretükben, mind elhelyezkedésükben, mind boraik karakterében jelentősen különböznek egymástól.

Egy helyszín, egy hónap, két fesztivál

Májusban két olyan kiemelkedő rendezvényre is sor kerül, melyek Budapesten, a Millenáris Parkba életet, ízeket, kultúrát varázsolnak néhány napra. Május 5-8. között a II. Székely Fesztivál, míg május 12-15. között a Gourmet Fesztivál várja látogatóit.

A tavasz ízei a Balaton régióban

A tavasz beköszöntével az ember szinte szomjazik a friss ízekre, a zöldre, a frissre, a roppanósra. A tavasz zöldségek és gyümölcsök kánaánját hozza magával: újhagymát, hónapos retket, medvahagymát. Összegyűjtöttük a Balaton piacait, ahol nem csak ezek közül válogathatunk.
Tovább
Tovább
Tovább

Fesztiválok és kulturális ajánlók

Ezek idén a legnagyobb zenei fesztiválok

Aki szereti a nagy zenei fesztiválok szerteágazó, mozgalmas és őrületes műfaját, az szinte az egész nyári vakáció alatt bulizhat, sátorozhat az országban. Összegyűjtöttük a legnagyobb fesztiválokat a VOLT-tól a B.My.Lake-en át a Szigetig, szállástippel, plusz infóval, fellépő-listával.

Kincsek között élünk: látogatás a Sárközben

Sárköz nemcsak egy tájegység, nem csupán egy néprajzi táj. Sárközinek lenni életforma, büszke öntudat. Nem véletlen, hogy 2012-ben a Sárköz népművészeti kincse bekerült az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe.

Színek kavalkádja az Iparművészeti Múzeumban

Zöld - kék - piros: e három szín köré szerveződik az Iparművészeti Múzeum szeptember 4-ig látogatható kiállítása, melynek három termében mintegy 400 iparművészeti tárgy - főként kerámia, textil, bútor és ötvösmű - látható.
Tovább
Tovább
Tovább

Wellness és egészség

Kiskunhalas a 21. gyógyhely Magyarországon!

Jól kezdődött a 2016-os év Kiskunhalas számára. Februárban ítélte oda az ÁNTSZ OTH (Országos Tisztifőorvosi Hivatal) a gyógyhelyi címet, amit a fürdő környezete kapott meg Halasthermál Gyógyhely néven. A fürdőben minden korosztály igényeire odafigyelnek, kiterjedt zöldfelülettel és kempinggel is rendelkezik.

Mórahalom a 22. Gyógyhely Magyarországon

2016. márciusától Gyógyhely Mórahalom fürdőváros. Az utóbbi évtizedek során számos fejlesztés valósult meg a városban, a gyógyfürdő és környéke kiérdemelte az elismerést.

Kényeztessük magunkat hétköznap is a Rudas Fürdőben

A Rudas Fürdő 2014-ben átadott wellness részlege rendkívül népszerű hétvégi programmá vált azóta, de miért ne keresnénk fel a fürdőt akár hétköznap is. Ismerjük a mondást, az embernek arra van ideje, ami fontos számára.
Tovább
Tovább
Tovább

TOP

Szállásajánlatok az Emlékhelyek napjára

Az Emlékhelyek napján különösen érdemes történelmi múltú városainkba látogatni. Május 14-én minden emlékhelyünkön izgalmas, sokszor ingyenes kulturális programokkal, fegyverbemutatókkal, múzeumi sétákkal várják a látogatókat, hogy közösen emlékezzünk múltunk jeles eseményeire.

10+1 állatsimogatós szálláshely

Kakasszóra ébredni, tehenet fejni, libákat terelni életre szóló élmény lehet, nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is. Csokorba szedtünk 10+1 olyan szálláshelyet, ahol testközelből ismerkedhetünk a négylábú és szárnyas vendéglátókkal is.

2016 a „Gasztroélmények Éve" lesz

2016-ban újra tematikus évvel jelentkezik a Magyar Turizmus Zrt. Ezúttal a gasztronómiai élményekre helyezzük a hangsúlyt, melyhez kiemelt országos eseményeket és számtalan érdekes fesztivált, programötletet szeretnénk ajánlani – jelentette be még tavaly dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.
Tovább
Tovább
Tovább

Kövess minket!

 
Az Év Utazója
16 videó
Budapest
21 videó
Balaton
21 videó