Május: pünkösd, virágok, fesztiválok

Májusban izgalmas vízparti programokkal indul a szezon a Balatonnál, több már várva-várt borfesztivál is lesz a hónapban. Lesznek virágos fesztiválok, gyereknapi programok, rengeteg gasztronómiával kapcsolatos eseményen vehetünk részt, és a színpompás pünkösdi bálok-vásárok is várnak ránk májusban. Itt gyűjtöttük össze a legjobbakat!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Fókuszban

15 legnépszerűbb hazai múzeum

Rengeteg kedvenc múzeum és látogatóhely van Magyarországon, amit beletippeltünk volna a 15-ös listába, és kicsit mi is meglepődtünk. Biztos sokan hiányolják majd a Közlekedési Múzeumot és Szépművészeti Múzeumot - melyek jelenleg zárva vannak, így maradtak ki a 15 közül. Most a legtöbb fizető látogatót fogadó múzeumot gyűjtöttük össze 2008 óta - névsorban.

Programok hétvégére

MÁJUS 21 - 22. - Borfesztivál, vásár, kutyafrízbi és rengeteg szabadtéri program vár bennünket a hétvégén. Baján évszázados hagyományok elevenedenk meg, a Zsolnay negyedben piknikre várnak, Budapesten indul a sörfesztivál-szezon.

Fesztiválnaptár mindenkinek

Buli? Pálinka? Néptánc? Nálunk szinte mindennek van fesztiválja, és az év majdnem minden napjára jut valami ünnepelni való. Íme a folyamatosan frissülő fesztiválnaptár azoknak, akik szerint sátorban, lángossal, helyszínről-helyszínre vándorolva izgalmas az év.
Tovább
Tovább
Tovább

Bor és gasztronómia

I. Budapesti Borbár Túra

Mind a 22 borvidéket végigbarangolhatjuk egy nap alatt Budapesten június 8-án, mert a főváros rendkívül izgalmas borbárjai az este erejéig speciális kínálattal, előadásokkal, kóstolókkal és 22%-os kedvezménnyel várják a bortúrázókat. Kedvcsinálóként mindent összegyűjtöttünk az I. Budapesti Borbár Túra helyszíneiről és a borvidékek jellegzetességeiről, legjobb borairól.

Tippek kulturált borfogyasztáshoz

A bor több, mint ital. Évszázadokig finomított technológia eredménye, ízek, aromák, illatok összhangja, precízen tervezett munka gyümölcse. Nem lehet, és nem is érdemes csak úgy felhajtani. Megmutatjuk, hogyan lehet egy kellemes borozás még nagyobb élmény.

Badacsonytól Zaláig: borvidékeink

A borkedvelő turistákat 22 borvidék várja országszerte, amelyek mind méretükben, mind elhelyezkedésükben, mind boraik karakterében jelentősen különböznek egymástól.
Tovább
Tovább
Tovább

Túrázás és aktív kikapcsolódás

4 tavaszi virágos program

Hamarosan itt a nyár, de addig a tavasz varázslatos látvánnyal kényeztet bennünket! Húzzunk hát bakancsot és járjuk be Nyugat-Dunántúl virágos túraútvonalait, arborétumait, nemzeti parkjait, natúr parkjait, és töltődjünk fel a színpompás virágokhoz kapcsolódó eseményeken. Még májusban sem késő, a Jeli arborétumban igazi csodákat láthatunk!

Érték, élmény, természet: Hortobágy

Hortobágy: sokunknak a pásztorok otthonának számító végeláthatatlan pusztát, a kopár sziket és az azon megpihenő végtelen madárseregek sokaságát jelenti. Azonban turistaként is közvetlen kapcsolatba kerülhetünk ezzel az igazán különleges, gyógynövényillatú hellyel, akár a Kézművesudvarban, a Pusztai Állatparkban vagy a terepjárós szafarik alkalmával. Ezeket mutatjuk most be.

20 természeti ritkaság Magyarországon

Barlangok, kaptárkövek, lápvidék, gyilkos tó és szurdokok kerültek a kötelező hazai természeti ritkaságok közé, melyek egy fantasztikus hétvégi kiruccanást, de akár hosszabb kikapcsolódást is jeleneteznek akár gyalogosan, akár kerékpárral, sőt, lóháton is.
Tovább
Tovább
Tovább

Fesztiválok és kulturális ajánlók

Ezek idén a legnagyobb zenei fesztiválok

Aki szereti a nagy zenei fesztiválok szerteágazó, mozgalmas és őrületes műfaját, az szinte az egész nyári vakáció alatt bulizhat, sátorozhat az országban. Összegyűjtöttük a legnagyobb fesztiválokat a VOLT-tól a B.My.Lake-en át a Szigetig, szállástippel, plusz infóval, fellépő-listával.

Kincsek között élünk: látogatás a Sárközben

Sárköz nemcsak egy tájegység, nem csupán egy néprajzi táj. Sárközinek lenni életforma, büszke öntudat. Nem véletlen, hogy 2012-ben a Sárköz népművészeti kincse bekerült az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe.

Színek kavalkádja az Iparművészeti Múzeumban

Zöld - kék - piros: e három szín köré szerveződik az Iparművészeti Múzeum szeptember 4-ig látogatható kiállítása, melynek három termében mintegy 400 iparművészeti tárgy - főként kerámia, textil, bútor és ötvösmű - látható.
Tovább
Tovább
Tovább

TOP

12 legjobban várt újdonság 2016-ban

2016 sem múlhat el izgalmas újdonságok nélkül, megnyílik például a Sörárium, birtokba vehetjük Magyarország legnagyobb kerékpáros centrumát, egy vadonatúj libegőt, de megújult néhány régi kedvencünk is. Az újdonságok pedig jó apropóként szolgálnak ahhoz, hogy ismét felfedezzük például Szegedet, Pécset, Gyulát, a Tisza-tavat vagy a csodálatos Lillafüredet, vagy a Börzsönyt.

4 SZÉP kártyás utazási tipp májusra

Május hónappal beléptünk a nyáriasabb időjárásba, azonban a vakációs szezon még nem ért a tetőfokára. Viszont épp ebben rejlik az erőssége is: lazább, rövidebb utazásokat tehetünk, és kedvező ajánlatokat foghatunk ki. Ha van a zsebünkben egy SZÉP kártya, minden adott ahhoz, hogy kicsit kirúgjunk a hámból plusz költség nélkül. Mutatjuk is, hogyan!

10+1 állatsimogatós szálláshely

Kakasszóra ébredni, tehenet fejni, libákat terelni életre szóló élmény lehet, nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is. Csokorba szedtünk 10+1 olyan szálláshelyet, ahol testközelből ismerkedhetünk a négylábú és szárnyas vendéglátókkal is.
Tovább
Tovább
Tovább

Wellness és egészség

Kiskunhalas a 21. gyógyhely Magyarországon!

Jól kezdődött a 2016-os év Kiskunhalas számára. Februárban ítélte oda az ÁNTSZ OTH (Országos Tisztifőorvosi Hivatal) a gyógyhelyi címet, amit a fürdő környezete kapott meg Halasthermál Gyógyhely néven. A fürdőben minden korosztály igényeire odafigyelnek, kiterjedt zöldfelülettel és kempinggel is rendelkezik.

Mórahalom a 22. Gyógyhely Magyarországon

2016. márciusától Gyógyhely Mórahalom fürdőváros. Az utóbbi évtizedek során számos fejlesztés valósult meg a városban, a gyógyfürdő és környéke kiérdemelte az elismerést.

Kényeztessük magunkat hétköznap is a Rudas Fürdőben

A Rudas Fürdő 2014-ben átadott wellness részlege rendkívül népszerű hétvégi programmá vált azóta, de miért ne keresnénk fel a fürdőt akár hétköznap is. Ismerjük a mondást, az embernek arra van ideje, ami fontos számára.
Tovább
Tovább
Tovább

Kövess minket!

 
Az Év Utazója
16 videó
Budapest
21 videó
Balaton
21 videó