Fertő tó: vitorlázás, túra és jó borok

Fertő tó: vitorlázás, túra és jó borok

Induljunk útnak a Fertő-tájon vízparti és vízi kalandokra, amihez nem kell más csak egy kerékpár vagy egy vitorlás, szörf, de gyalogtúrára is vállalkozhatunk. Sőt, itt a strand vagy borkóstolás is mindig belefér az időbe, nem beszélve a ráérős piknikezésről.

A határ szerencsére már csak a térképen létezik, mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok, vitorlázók országhatártól függetlenül mozoghatnak a vendégváró Fertő-tájon.

Látnivalók a Fertő tónál>>

Szállás a Fertő tónál>>

Fesztiválok>>

VOLT Fesztivál és fesztiválszállás-foglalás>>

Kerékpárral: a majdnem sík terep, az út melletti pihenőhelyek, a kerékpárbarát szálláshelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy akár családostul is lehessen vállalkozni a táj felfedezésére. A biciklisek az utazás alkalmával megismerhetik a népi építészet alkotásait, a Fertő-Hanság Nemzeti Park növény- és állatvilágát. A kényelmes tempójú túrázásba belefér egy fürdés a hegykői strandon vagy Fertőrákoson, este pedig egy igazi borozóban lehet leöblíteni a lenyelt port. A kerékpárosok útjukat kombinálhatják hajóval és a GYSEV kerékpárszállító szolgáltatásával is.

Kerékpáros túrák a Fertő-tájon>>

Vitorlással és szörffel: a Fertő tó a legszebb arcát a vízen mutatja, amit a vitorlázók és szörfösök élvezhetnek. A földrajzi helyzetből fakadó tartós és állandó szél nekik teremt ideális feltételeket. Az on-line előrejelző rendszer pedig mutatja a mindenkori szélviszonyokat, hogy mindig a legkedvezőbb pillanatban lehessen vízre szállni.

Strandolóknak: a strandolás szerelmesei Fertőrákoson mártózhatnak meg a vízben, mely igazából gyógyvíz. A fürdés egészséges, hiszen a tó magas ásványianyag-tartalma és enyhén lúgos kémhatása természetes gyógymedencévé avatja a Fertő tavat.

Strandkereső>>

Gyalogtúra és Mária-út: aki már ismeri Leány-völgy és a Fertő születésének mondáját, aki tudja és érzi, miért egyedi és spirituális e táj, hajlandó időt és figyelmet szakítani az élet apró csodáira, az gyalogosan a Mária-úton indulhat el, mely Soprontól Boldogasszonyig tárja fel a táj szakrális értékeit.

Mária-út>>

Borbarátoknak: Sopron, a Soproni borvidék a kékfrankos fővárosa. A vidék klímája kedvez a kései szüretelésű desszertboroknak, az édesszájúak örömére. A zweigelt, a cabernet sauvignon, a merlot és a pinot noir szintén jelentős, de a fehérborfajták kedvelői se szomorkodjanak, a zöld veltelini, a chardonnay, a tramini, a zenit, a sauvignon blanc és a korai piros veltelini úgyszintén elterjedt Sopron környékén, ezekből is kóstolhatunk.