Hosszú hétvége Egerben

Eger hétvégi úti célként kitűnő választás, hiszen a város messze földön híres borairól, hangulatos Török Fürdőjéről, és nem utolsó sorban kulturális látnivalóiról.

1. NAP - Péntek: Belvárosi séta, Borkóstolás a Szépasszony-völgyben

Eger kellemes, közösségi közlekedéssel is könnyen megközelíthető úti cél. A szállás elfoglalása után teszünk egy kellemes sétát a hangulatos barokk belvárosban, ahol az Esterházy-téren álló Bazilikát tekintjük meg először. Ezután a hajdani Kethuda dzsámihoz tartozó Minaretet látogatjuk meg. Túránk következő állomása a Csillagászati Múzeum, mely a Bazilikával szemben áll. Napunkat a Szépasszony-völgyben zárjuk, ahol a pincesoron megismerkedhetünk a vidék méltán híres boraival.

TIPP! Még több úti célról Egri Borvidék látnivalóival, hanulatos, hegyvidéki pincefalvakkal  ITT

Tokaj-Hegyelja és Eger borai

2. NAP: Szombat - Látogatás az Egri Várban, Fürdőzés az Egri Török Fürdőben

Szombat reggel elsőként az Egri Várat fedezzük fel. A várban több izgalmas állandó és ideiglenes kiállítás vár bennünket. Többek között megtekinthetjük a vár történetével foglalkozó kiállítást, vagy a Képtár mellett található Börtönkiállítást.

Következő állomásunk a Történeti Tárház, mely a várbejárat tőszomszédságában található. Az állandó kiállításon látható harci eszközök, a lő- és szálfegyverek, szabják, kardok és egyéb tárgyak az őskortól a szabadságharcig terjedő időszakból származnak, illetve különböző korokból származó eredeti, illetve rekonstruált viseletekkel ismerkedhetünk meg a Történeti Tárházban. A kellemes szombati napunkat a város nevezetes Török Fürdőjében fejezzük be.

3. NAP: Vasárnap - Palóc Népművészeti Kiállítás

Mielőtt haza indulnánk, látogassunk el a Palóc Népművészeti Kiállításra, mely a híres egri vár tövében található. A kiállításon megismerkedhetünk Palócföld Heves megyei tájainak népművészeti remekeivel.