Csodás nyarunk lesz Észak-Magyarországon

Nyakunkon a nyár, jön a meleg, várnak a hűvösebb hegyek, ahol fesztiválozással, túrázással, pincelátogatással tölthetjük el a szabadságot és a hétvégéket. A nyári nagy melegben többféleképpen is hűsíthetjük magunkat. S bár kézenfekvő a gyógyfürdőket és strandjainkat felkeresni, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a Márta, Bükk és a Zemplén hegyeiben, erdőiben ilyenkor mindig kellemesebb pár fokkal az időjárás, és jótékony árnyékba vonulhatunk.
Bővebben

Bakancsos túrák hátizsákkal

Bakancsot fel, cuccot hátizsákba be, térképet ki… túráztatod a népet, melletted a túrabot, kettesbe be és indulás a hegyekbe fel. Várakba be, erdőkbe, rétekre le, hegyeken-völgyeken át vezet az út végre… Előtted van Észak....
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

III. Kisvasutak Napja idén a Mátravasúton

2014. szeptember 6-án ismét észak-magyarországi helyszínen, Mátrafüreden várja a családokat és a kisvasútbarátokat a Kisvasutak Napja, melynek idén a gyöngyösi kisvasút a házigazdája. Az Egererdő Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló rendezvényen az erdei vasutazás élménye mellett számos koncert és előadás, erdészeti bemutatók és a III. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap programjai is várják az érdeklődőket.

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.

Szilvásvárad mindig csodálatos!

Mindössze néhány perc sétával elérhető a kisvasút központi megállója, és felfedezhetőek a Szalajka-völgy titkai a 6 éve alakult apartmanházból, ahol jártunk. A víz és a levegő kristálytiszta, szerencsére nem sokat változott az elmúlt évtizedekben.
Tovább
Tovább
Tovább