Föld alatti csodák Észak-Magyarországon

Észak-Magyarország kulturális és természeti sokszínűségét a legtöbben csak a felszínről ismerik. A történelmi városok és települések, a gyógy- és termálvizek, a hegyek és völgyek valóban káprázatos élményeket tudnak nyújtani. Érdemes azonban kicsit a föld alá is benézni, hiszen, ha valami nem is látszik, attól még létezik, sőt, valódi izgalmakat tartogat!
Bővebben

Síelés, wellness, pihenés itthon

Kirándulás a havas erdőben, korcsolyázás, síelés, snowboardozás, vagy egy lovasszán-kirándulás után beülni a szaunába, elmerülni a jacuzzi buborékai közt, majd egy kellemes vacsora és teázás, forralt borozás a kandallónál…És még mondja valaki,hogy a télnek nincsenek itthon szépségei!
Bővebben

Hegyvidéki ősz túrázással, pihenéssel, borozással

A bor és wellness harmóniájában, gasztronómiai élményekkel, városlátogató és természetközeli programokkal, termál vizekkel, szarvasgomba vadászattal. szüreti borvacsorával, egri és tokaj-hegyaljai nyitott pincékkel, lovagi bemutatókkal, családi kisvasutazással, relaxációval és lelki békével vár a hegyvidék októberben és novemberben is. A Mátra, a Bükk csodásan rozsdás őszi erdeiben vétek lenne kihagyni ilyenkor egy-egy jó bakancsos, hátizsákos túrát, vagy egy-egy nagy laza sétát az őszi terménygyűjtögetéssel valamelyik tanösvényen.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Március: barlangtúrák hava

Barlanglakások

Ha eleget kalandoztunk már a föld alatt, de még mindig vonzanak minket a különlegességek és a kövek,a földfelszínen is találunk érdekességeket. Ezen különlegességek egyike – és ebben esetben félig még mindig a föld alatt maradva – a főként a Bükkaljára és Eger környéki tájegységekre jellemző barlanglakások.

Baralngfürdők: két csoda Európa közepén

A legújabb és a legrégebbi hazai barlangfürdő egymástól 60 km-re találjuk Demjénben és Miskolckapolcán. Hogy mi bennük a közös, azt talán sejtjük, de hogy miben térnek el egymástól? Erről szól alábbi cikkünk.

Pincelyuktól a Püspöki pincerendszerig

Nincs jobb annál, amikor szellemi és testi táplálékunkat egy helyen, és nem mellékesen jókedvűen találhatjuk meg. És ha már a föld alatt járunk, egyértelmű: ezek a borospincék, ahol a híres és nevezetes egri és Eger környéki borokkal randevúzhatunk.
Tovább
Tovább
Tovább

Készülj a tavaszra!

Turistaként horgászni?

Immár ez is lehetséges. 2014 óta elérhető a turista állami horgászjegy. A magyar és külföldi állampolgárok számára létrehozott állami horgászjegy ára az idei évben sem emelkedett: 2.000 Ft-ba kerül és 90 napig használható. A kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság.

Bakancsos túrák hátizsákkal

Bakancsot fel, cuccot hátizsákba be, térképet ki… túráztatod a népet, melletted a túrabot, kettesbe be és indulás a hegyekbe fel. Várakba be, erdőkbe, rétekre le, hegyeken-völgyeken át vezet az út végre… Előtted van Észak....

Hegyi kalandozások kétkeréken

Észak-Magyarország változatos hegyvidéki tájai kedveznek a hegyi kerékpározásnak – ennek köszönhető, hogy több nagy versenynek is a Bükk és a Mátra ad helyet. A hegyi kerékpározás mellett a településeket összekötő utakon is érdemes bejárni a régió történelmi emlékeit, látnivalóit.
Tovább
Tovább
Tovább