Aktív kikapcsolódás Szolnokon

Számtalan kikapcsolódási lehetőséggel vár bennünket Szolnok és környéke. A Nagykunságba látogatva számtalan kulturális, és természet közeli élmény is vár bennünket!

1. NAP – Természet közeli élmények Szolnokon

Szolnok könnyedén, és kényelmesen megközelíthető úti cél az Észak-Alföld szívében. A szállás elfoglalása után elindulunk felfedezni a Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ látványosságait. Először a „Turisztikai tanösvényen" indulunk útnak, mely 10 állomáshelyet érint. Az állomások mindegyikén egy-egy térképet találunk, így mindig tudhatjuk,hogy pontosan hol is járunk, illetve egy-egy apró rejtvényt is megoldhatunk, melynek során megtanulhatunk a természetben térképpel tájékozódni, megismerkedhetünk az égtájakkal és a tájolással.

Következő úti célunk a Bagolyvár Vadaspark, ahol megismerkedhetünk a hazai vadfajokkal, háztáji és hobbyállatokkal.

 

2. NAP – Látogatás Karcagon, Élményfürdő – Szolnok

A kora reggeli órákban útnak indulunk Karcagra, ahol első állomásunk a Szélmalmi Fogadóház, mely a Hortobágyi Nemzeti Park déli fogadókapuja. Ide látogatva érdemes az épülettel szemben található műemléki Szélmalmot is megnéznünk, hiszen ez az ország legnagyobb kétvitorlás malma.

Ezután a Győrffy István Nagykun Múzeumba látogatunk, ahol a 6 kiállító terem mindegyikében más-más témájú kiállítást tekinthetünk meg. Karcagról visszaindulunk Szolnokra, a délutánt a város kellemes fürdőjében töltjük el.

3. NAP- Vasárnap: Szolnok – Damjanich János Múzeum

Mielőtt hazaindulnánk, látogassunk el a Damjanich János Múzeumba, ahol Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes régészeti, képzőművészeti és legnagyobb néprajzi és történeti gyűjteményét őrzik. 

Szolnokot virtuális idegenvezetővel is bebarangolhatjuk!