Nagy Észak-alföldi fürdőmustra

Sehol máshol az országban nincs annyi strand, aquapark, élményfürdő, csúszdapark, fedett és fedetlen fürdőrészleg, mint az Észak-alföldi régióban. Górcső alá vettül, hol és mit találunk a régió fürdővárosaiban, 2016 nyarán.

Szóval, aktuális fürdőzési lehetőségek az ország legnagyobb és legizgalmasabb termálrégiójában, Észak-Alföldön:

Mivel mással is kezdhetnénk a sort, mint Hajdúszoboszlóval, mely évek óta a legnépszerűbb alföldi fürdőváros. A fiatalos, pezsgő, családbarát üdülőhely strandja többek között mediterrán tengerparttal, hullám-, pezsgő-, gyermekmedencékkel nyújt felejthetetlen élményt. A fedett élményfürdőben a privát fürdő, relaxszoba, a tematikus fürdővilág vár bennünket. Bátorságunkat egy igazi csúszdaparadicsomban tehetjük próbára. Van itt négypályás versenycsúszda, kamikáze, óriás csavarcsúszda, őrült folyó, szabadesős alagút, valamint vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak.

A megújult Aquaticum Debrecen a Nagyerdő szívében spa- és wellness szolgáltatásokkal, programokkal csábít fürdőzésre. A komplexumban több termálmedence, hullámmedence, gyermekmedence, többféle csúszda, mászófal, sodrófolyósók és vízichopper nyújt tartalmas szórakozást. Ráadásul az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő gyermekhalmozó akciója keretében minél több gyerekkel érkezünk az élményfürdőben, annál nagyobb kedvezményre számíthatunk a belépőnk árából. A hétköznapi SPA akció pedig kedden és csütörtökön 50% kedvezményt nyújt az élményfürdőbe váltott a felnőtt jegyek árából.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn bel- és kültéri gyógyvizes medencékkel, pezsgőfürdővel, relaxációs kezelésekkel, a pool-bárban frissítő koktélokkal garantálják a kikapcsolódás élményét. A kisebbek számára a Kincses-sziget, csúszdapark, hullámmedence, vízfüggöny, vadvízi sodrófolyosó biztosítja a felhőtlen vízi hancúrozást. Most duplán megéri ellátogatnunk az Aquarius Élményfürdő és Parkfürdőbe, hiszen ezen a nyáron fürdőzésünkkel akár 1.000.000 forintot is nyerhetünk.

A tavalyi évben az Év feltörekvő fürdőjének választott Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központban gyógyvizes és élmény medencék, valamint Európa leghosszabb ponyvacsúszdája gondoskodik az egész napos szórakozásról. Amikor pedig már megunnánk a vízi élményeket, igénybe vehetjük a homokos, labdajátékokra alkalmas pályákat, vagy mini golfozhatunk.

Kisújszálláson a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben több beltéri és kültéri medencével, szaunákkal, sportpályákkal és egy csónakázótóval várnak minket. A fürdő mellett szálloda, ifjúsági szálláshely, kemping és gyógyászat működik, így igényeinket komplex módon képesek kielégíteni.

A Martfű Termál Spa ugyancsak biztosítja számunka a gyógyulást, pihenést. Alapszolgáltatásaik közé tartozik a fitneszterem, sóbarlang, valamint a medencetéri szauna használata is. Emellett csöppségeink pancsoló medencében és játszóházakban élvezhetik a játék örömét. A kényelmet biztosítja az is, hogy a fürdő közvetlen összeköttetésben áll a szállodával.

A vásárosnaményi Szilva Termál- és Wellnessfürdő kiváló felüdülési lehetőség azoknak, akik nyugodtabb fürdőzésre vágynak. A termálmedence mellett úszómedence, kültéri élménymedence, a gyerekeknek vízi óvoda nyújt kikapcsolódást. Az Atlantika Vizividámparkban 3 Anakondacsúszda, 2 Shuttle csúszda és fókashow biztosít felejthetetlen élményt. Továbbá Sonyval, a 300 kg-os oroszlánfókával is együtt úszhatunk.

Kisvárdán várfürdő működik a reneszánsz várkastély kertjében. Az új medencék és az élményelemek egész napos önfeledt szórakozásra csábítanak.

A balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő gyógyászati kezeléseknél különös hangsúlyt kapnak a gyógynövények. A 2016 elején átadott 50 személyes szaunaház, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza, a testet és a lelket is kényezteti.

A hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő különböző élményelemekkel ellátott termálmedencék mellett a feszített víztükrű sportmedence az úszás szabad világát nyújtja számunkra A gyermekmedencék pedig biztosítják az önfeledt játék élményét.

Hajdúnánási Gyógyfürdő csendes, árnyas, parkosított területeivel kedvenc fürdőhelyünkét válhat, ha pihenésre vágyunk. A gyógyászati részlegen a folyamatos orvosi felügyelet mellett reumatológiai szakorvosi rendelés is folyik.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben a termálmedencék mellett egy 25 méteres úszómedence és egy állítható mélységű tanuszoda ugyancsak megtalálható. A Strandfürdőben kellemes környezetben, a szabad ég alatt élvezhetjük a napsütést, az úszást és a csúszdázást.

ÉLMÉNYTELI FÜRDŐKALANDOKAT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!