Martfű Termál SPA

Martfű természeti kincse a 62 °C-os termálvíz. A fürdőben – melyet a Termálhotel Martfű*** szállodával zárt, fűtött folyosó köt össze, s összesen 8 medence található.

A fedett részben egy úszómedence, két gyógymedence, egy aquafitness/tanmedence és egy gyermekmedence, továbbá a szabadban egy gyógymedence, egy élményelemekkel kiépített termálmedence, és egy babapancsoló medence található.

Az úszómedence 33x18 méteres méretével alkalmas búvárkodás, vízilabda edzések és versenyek lebonyolítására, melyhez a bámulatos méretű és lenyűgözően kialakított galéria kitűnő helyszínként szolgálhat a nézőközönség számára. Az uszoda Tisza-part felőli részét 4 méteresre mélyítették a fölé emelkedő trambulin miatt. A vízfelszíntől 3 méter magasan található ugródeszka különleges vonzerőt jelenthet a fürdő számára.

Az ásványi anyagokban gazdag (hidrogén-karbonátos, nátrium-kloridos jódos, brómos, fluoridos) gyógyvíz az alábbi betegségek, panaszok enyhítésére, kezelésére lehet hatékony:

·        mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások (arthritis, arthrosis), a   csontrendszer, a  gerincoszlop betegségei,

·        ínhüvelygyulladás, idült izomfájdalmak,

·        bőrbetegségek: pikkelysömör, ekcéma,

·        utókezeléseknél: porckorongsérv műtét után, egyéb műtétek, sérülések, betegségek után,

·        szív- és érrendszeri megbetegedések, érszűkület,

·        nőgyógyászati problémák gyógyulását, enyhülését is elősegíti, valamint

·        jó hatással van az idegrendszeri betegségek kezelésében. 

A fürdő területén többféle szolgáltatás vehető igénybe:

·        16 fős finn szauna

·        különféle masszázsok

·        szolárium

·        sportolási lehetőségek

·        aquafittness

·        babaúszás

·        éjszakai fürdőzés

·        drinkbár, büfé

A Martfű Gyógyfürdő és Uszodába nem csak a pihenni, strandolni vágyókat várják nagy szeretettel, hanem a vízi sportok kedvelőit is. Az úszás, búvárkodás, vízilabda, szinkronúszás sportolói rendszeres vendége az uszodának. Két éve a strandszezon kezdetére adtak át 4 db strandkézilabda, strandfoci pályaként is használható strandröplabda-pályát, melyeket ingyenesen használhatnak a vendégek.