Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégeknek, családoknak.

A nagy múltú, híres gyógyfürdő gyógyvízének és számos világszínvonalú egészségügyi szolgáltatásának köszönhetően vált országos gyógyközponttá. Az alkalmazás során tapasztalható gyógyulás a hajdúszoboszlói víz összetételéből adódik. A víz legnagyobb mértékben nátrium-kloridot – hétköznapi nevén konyhasót –, és ammónium-kloridot – vagy más néven szalmiáksót – tartalmaz. További alkotóelemei a bróm és a jód, valamint karbonátok, nitrátok és egyéb kémiai elemek, mint például lítium, vas vagy magnézium. A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek a fürdőkezelések mellé több mint 40-féle különböző kezelést igényelhetnek, melyek hatásukat a kombinált igénybevétel esetén fejtik ki legjobban.

A Strandfürdő 13 tradicionális fürdőmedencéje közül kiemelkedik a Hullámmedence és a Pezsgő medence. A strandfejlesztés során az egyik legnagyobb figyelmet érdemlő fejlesztés a Mediterrán tengerpart, mely Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje. A mediterrán stílust idézi meg a homokos part, a kalózhajó, a világítótorony és a pálmafák. A hajdúszoboszlói strandfürdő területén található Aquapark kínálatával igazi csúszdaparadicsom: óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, Big hole, Twister és Niagara teszi teljessé az élményt. Az Aquapark a strand területéről közelíthető meg külön karszalag vásárlásával, mely lehet egész napos vagy akár rövidebb időre szóló is.

A fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat és sokszínű, fürdőzéssel egybekötött programokat kínál. Az Aqua Palace-ban a fürdőzési és sport lehetőségek mellett, tágas szauna részleg is igénybe vehető, ahol finn, infra- és gőzszaunák, merülő- és Kneipp medence, bőséges masszázskínálat, fodrász, pedikűr, manikűr és nem utolsósorban vendéglátó egységek széles választéka várja a vendégeket. A komplexum egyedi szolgáltatásokat is kínál a vendégek számára, melyek közül kiemelkedik a privát fürdő és a relax szoba.

Különleges élményt kínálnak a különböző tematikájú fürdők. A jégbarlang fürdő hangulata földünk hideg éjhajlati övének megidézésével teszi különlegessé a pihenést. A Gangesz fürdő India világába kalauzolja a vendégeket és az ázsiai ország hitvilágának, kultúrájának jelképei által díszített medencében egy különleges lelki felüdülésben részesülhetnek a fürdőzők. A Római fürdő, ahogy neve is szemlélteti, a római kor gazdag fürdőkultúráját idézi meg, s e történelmi emlékek felidézésével teszi különlegessé az itt eltöltött időt. A medence egyediségét a kor jelképei és látványelemei biztosítják a vendégek számára. A barlangfürdő a Föld szilárd kérgében keletkezett üreg jellegzetességeit tükrözi a medence kialakításában. A földszinti medencetér családias medencéje a trópusi fürdő, mely fürdőzés közben a partra vetett aligátor mellett a dzsungel világába kalauzolja a vendégek képzeletét. A hangulat fokozása a kanyargós csúszda használatával válik teljessé. A Mozi fürdő kedves utalás a strandfürdő helyén egykor üzemelő mozi épületére, ahol – stílusosan – kivetítőkön  rövid filmek pörögnek, és teszik hangulatossá a fürdőzés élményét. A tengeri fürdő az óceánok világába vezeti a fürdőzőket és jellegzetes állatviláguk megjelenítésével különleges élménnyé válik a vizes pihenés.