Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégeknek, családoknak.
Bővebben

Érték, élmény, természet: Hortobágy

Hortobágy: sokunknak a pásztorok otthonának számító végeláthatatlan pusztát, a kopár sziket és az azon megpihenő végtelen madárseregek sokaságát jelenti. Azonban turistaként is közvetlen kapcsolatba kerülhetünk ezzel az igazán különleges, gyógynövényillatú hellyel, akár a Kézművesudvarban, a Pusztai Állatparkban vagy a terepjárós szafarik alkalmával. Ezeket mutatjuk most be.
Bővebben

Sokan vártuk: Újra együtt a Munkácsy Trilógia

Már idén februárban arról szóltak a híradások, hogy talán sikerül végre megegyezni a Krisztus Pilátus előtt című Munkácsy Mihály-festmény megvásárlásáról a kanadai Hamilton Galériával, és így újra együtt látható a Munkácsy Trilógia.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tavaszra ajánljuk

Nyíregyháza – többet ad, mint gondolnánk!

Nyíregyháza és a Nyírség egyre népszerűbb úti cél a különleges kikapcsolódásra vágyó családok számára, hiszen egész nyáron sokszínű és izgalmas programokon vehetünk részt az állatparktól a Lego központján át wakeboard pályáig.

Őszig elkészül Szolnokon a Sörárium

A tervek szerint a nyár végén, ősz elején a szolnoki polgármesteri hivatal alatt megnyitja kapuit a Sörárium, melyben lesz sörtörténelmi kiállítás, megismerhetünk a sörgyártás folyamatával a Látványfőzdében és természetesen egy minden értelemen tökéletes sörözőt is találunk a megszerzett tudásunk tesztelésére.

TOP 9 májusi túra a Hortobágyon

A Hortobágyi Nemzeti Park egyre népszerűbb programjai azok a tematikus vezetett túrák, amelyek egy-egy téma, látnivaló, természeti jelenség köré szerveződve, hozzáértő vezetők kíséretében mutatják be az alföldi táj legszebbjeit. Ebből választottuk ki a TOP 9 májusi túrát.
Tovább
Tovább
Tovább

Gasztronómia Észak-Alföldön

Disznóvágás, szeretlek!

Azt kevésbé sajnálom, hogy napjainkban egyre kevesebb falusi háznál tartanak disznóvágást (egyáltalán disznót), de azt egyre jobban fájlalom, hogy gyerekkorom egyik legszebb ünnepi eseménye ma már a mi családunknál sem szokás, így csak az emlékeimben él e családi ünnepnap megannyi felemelő élménye.

Észak-Alföld kiemelt értékei

Túl sok közös dolog nincs a balmazújvárosi pásztorkalapban és a panyolai elixírben, de kettő bizonyára. Az egyik, hogy a maga nemében mindkét termék egyedi és kiváló minőségű. A másik, hogy mindkettő az Észak-alföldi régióhoz köthető.

Szatmár-Beregi Szilvaút

Szilva micsoda? "Nemtudom". És jó a válasz! Így hívják ugyanis azt a szilvafajtát, ami csak ezen a vidéken terem. De nem csak a szilva e táj egyedi értéke, hanem a természet szépsége, a kultúra változatos megjelenése és az emberek vendégszeretete is.
Tovább
Tovább
Tovább