Augusztusi fesztiválszezon iskolakezdés előtt

A nyár utolsó havában, még a szeptemberi iskolakezdés előtt kihagyhatatlan fesztiválszezon lesz: Panyolán finom pálinkák, Debrecenben Virágkarnevál, Jászberényben csángók, Hortobágyon hídi vásár és naplemente szafari, Túristvándin szatmári halászlé, Szatmárcsekén szilvalekvár, Penyigén nagyvásár, Szolnokon pedig katonai zenekarok „társaságában".
Bővebben

Az Alföldi Legendárium

Szinte mindegyik településünkhöz kötődik legenda, monda vagy érdekes történet, amely szájról szájra terjedve maradt ránk. Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magába, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként hozták létre, az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára céljából.
Bővebben

Szatmár-Bereg csodái civil szemmel

Vajon Szatmár-Bereg 600 lelkes településén, Csarodon Piroska néni miért ültet 20 éve virágokat a templom elé? Erdei István lelkészt az ebédje mellől mi ugraszthatja föl? Miért evez a Túron Reviczky Gyula a vizet kutatva, és mit üzen Petőfi nap mint nap a gátőrnek, Kiss Kálmánnak?
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Parti-Túra Szolnokon

2014. augusztusában immáron harmadik alkalommal élvezhetjük a nyáresti muzsika örömeit Szolnokon, a Tisza partján. A zenei csemegéket hétről hétre a Tiszai hajósok terén kapjuk, ahol kellemes érzés a gyönyörű környezetben egyszerűen csak ücsörögni is, de még nagyszerűbb egy hűsítő mellett, vagy néhány ínycsiklandó falat elfogyasztása után egy kiváló koncertet is meghallgatni.

Hajdúsági Nyár 2014

Az augusztus hónapot átölelő színes eseménysor, a hajdúböszörményi Hajdúsági Nyár több fantasztikus fesztivált foglal magában: lesz extrémsport és KOTTA fesztivál, fogathajtó verseny, majd Traktorhúzó Európa Kupa,sőt talajművelő show is a Hortobágy és Tokaj-Hegyalja között elterülő alföldi városban.

45. Debreceni Virágkarnevál

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos" program színesítette a rendezvényt. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el, hiszen az augusztus 20-i egész napos programot követően a Karneváléj alkalmával a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba.
Tovább
Tovább
Tovább