Augusztusi fesztiválszezon iskolakezdés előtt

A nyár utolsó havában, még a szeptemberi iskolakezdés előtt kihagyhatatlan fesztiválszezon lesz: Panyolán finom pálinkák, Debrecenben Virágkarnevál, Jászberényben csángók, Hortobágyon hídi vásár és naplemente szafari, Túristvándin szatmári halászlé, Szatmárcsekén szilvalekvár, Penyigén nagyvásár, Szolnokon pedig katonai zenekarok „társaságában".
Bővebben

Az Alföldi Legendárium

Szinte mindegyik településünkhöz kötődik legenda, monda vagy érdekes történet, amely szájról szájra terjedve maradt ránk. Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magába, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként hozták létre, az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára céljából.
Bővebben

Szatmár-Bereg csodái civil szemmel

Vajon Szatmár-Bereg 600 lelkes településén, Csarodon Piroska néni miért ültet 20 éve virágokat a templom elé? Erdei István lelkészt az ebédje mellől mi ugraszthatja föl? Miért evez a Túron Reviczky Gyula a vizet kutatva, és mit üzen Petőfi nap mint nap a gátőrnek, Kiss Kálmánnak?
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

45. Debreceni Virágkarnevál

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos" program színesítette a rendezvényt. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el, hiszen az augusztus 20-i egész napos programot követően a Karneváléj alkalmával a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba.

Cunami, habshow és szuperhullám Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón mindig kitalálnak valami újat, valami meghökkentőt. És az egészben a legszebb, hogy meg is valósítják. Ennek is köszönhető, hogy az alföldi fürdőváros évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Lássuk, mi az idei felhozatal!

Viszlát fáradtság hidegterápiával!

Mínusz 170 Celsius fok? Igen, ez valójában rettenetesen hangzik, de amiről szó van, az nem más, mint a hazánkban még kevésbé ismert hidegterápia, más néven kriotrepáia. A nagyon száraz levegőjű fülkében már első alkalommal búcsút inthetünk a fáradtságnak, és a kánikula ellenszereként használhatjuk.
Tovább
Tovább
Tovább