Az Alföldi Legendárium

Szinte mindegyik településünkhöz kötődik legenda, monda vagy érdekes történet, amely szájról szájra terjedve maradt ránk. Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magába, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként hozták létre, az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára céljából.
Bővebben

Szatmár-Bereg csodái civil szemmel

Vajon Szatmár-Bereg 600 lelkes településén, Csarodon Piroska néni miért ültet 20 éve virágokat a templom elé? Erdei István lelkészt az ebédje mellől mi ugraszthatja föl? Miért evez a Túron Reviczky Gyula a vizet kutatva, és mit üzen Petőfi nap mint nap a gátőrnek, Kiss Kálmánnak?
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Cunami, habshow és szuperhullám Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón mindig kitalálnak valami újat, valami meghökkentőt. És az egészben a legszebb, hogy meg is valósítják. Ennek is köszönhető, hogy az alföldi fürdőváros évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Lássuk, mi az idei felhozatal!

Most hétvégén húzós programok várnak!

35 méteres diós kalács, úszó alkalmatlanságok vetélkedője, jazzfesztivál, Campus fesztivál, Folkhétvége és a rangos fellépőgárda Punnany Massif, Quimby, Rúzsa Magdolna, Asteroids Galaxy Tour, Tankcsapda, Lajkó Félix, Csík Zenekar, Budapest Jazz Orchestra, Joe Lovano uralja ezen a hétvégén a észak-alföldi városokat. Nézzünk, hová érdemes máris megvenni a jegyeket!

Viszlát fáradtság hidegterápiával!

Mínusz 170 Celsius fok? Igen, ez valójában rettenetesen hangzik, de amiről szó van, az nem más, mint a hazánkban még kevésbé ismert hidegterápia, más néven kriotrepáia. A nagyon száraz levegőjű fülkében már első alkalommal búcsút inthetünk a fáradtságnak, és a kánikula ellenszereként használhatjuk.
Tovább
Tovább
Tovább