Tavaszi szél gyógyvizet áraszt

A magyarországi termálkutak bő tizede, több mint kétszáz meleg vizű kút gazdagítja az Észak-alföldi régiót. Ezek vize rendkívül kedvező összetételű, nemcsak betegek gyógyítására, de az egészség megőrzésére is alkalmas.
Bővebben

Az Alföldi Legendárium

Szinte mindegyik településünkhöz kötődik legenda, monda vagy érdekes történet, amely szájról szájra terjedve maradt ránk. Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magába, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként hozták létre, az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára céljából.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit

Aktualitások, friss hírek

Nyírerdő-futás: Mozgás és nyugalom

A futás nem csak a testünket formálja egészségessé, abban is segít, hogy levezessük a stresszt. Ha a szebb alak, vagy a termelődő örömhormonok még nem jelentenek elég motivációt egy kis mozgáshoz, ideje célt tűzni magunk elé. Például a Nyírerdő-futás különböző távjainak teljesítését.

Pusztapatika Hortobágyon

Kamilla, pusztai cickafark, vesszős füzény, csombormenta, gilisztaűző varádics. Csak néhány gyógyhatású növény, mely a puszta tavaszi pompáját adja, megannyi színnel, és átható illattal. Nem is haszontalanul.

Tavaszi túra a mesés Beregben

A teljesen sík vidéken kevésbé gyakorlott kerékpárosok is kitűnően elboldogulnak a 65 km-es távval a Tisza-hídtól Tarpáig; útközben számtalan izgalmas látnivalónál időzhetünk el - azonban a szilvapálinkát ez alkalommal inkább csak elvitelre kérjük.
Tovább
Tovább
Tovább