10 wellness ajándék Észak-Alföldről

Miért is ne adhatnánk utazást ajándékba karácsonykor? Sőt saját magunkat és párunkat is meglephetjük egy kis kényeztetéssel az ünnepekre! A legjobb 10 wellness ajándékot szedtük össze a legelegánsabbtól a legromantikusabbon át az igazi családi kikapcsolódásig. Összeállításunkat ajánljuk azoknak, akik szeretik a wellness-élményt, a vidéki hangulatot és a kényelmet.
Bővebben

Őszi programajánló Észak-Alföldön

Izgalmas kulturális programokkal, színházi találkozókkal, darulessel és elképesztő csokoládés dzsemborival találkozhatunk októberben és novemberben a termálvizek nagyszerű régiójában, Észak-Alföldön. Járjuk be az őszi Hortobágyot, szórakozzunk a Debreceni Ősz heteiben vagy túrázzunk a csodászép Szatmár-Beregben! Összeállításunk ebben segít.
Bővebben

Az Alföldi Legendárium

Szinte mindegyik településünkhöz kötődik legenda, monda vagy érdekes történet, amely szájról szájra terjedve maradt ránk. Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magába, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként hozták létre, az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára céljából.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Télre ajánljuk

Programok Adventtől – szilveszterig

Adventi vásárok, Mikulásház és szilveszteri habparty, a híres szoboszlói csergetés és ad hoc csizmafényesítés várható várható decemberben Szolnoktól Debrecenig. Vágjunk is bele!

Sóstó: igazi vidéki pihenés

Sóstó Nyíregyháza belvárosától mindössze 7 kilométerre található pihenőcentrum, ahol strand, élményfürdő, múzeumfalu, óriási tölgyes parkerdő és hazánk – bátran állíthatjuk - legnagyszerűbb állatkertje sokrétű és tartalmas kikapcsolódást rejt.

Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégeknek, családoknak.
Tovább
Tovább
Tovább

Gasztronómia Észak-Alföldön

Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban

A Sóstói Múzeumfaluban november 8-án éltetik majd eleink Márton-naphoz kapcsolódó hagyományait, és bemutatják a jeles nap manapság divatos hóbortjait is. Lesznek libás kóstolók, libáknak szépségverseny, folyik majd az újbor és izgalmas libás játékokkal kötik majd le a gyerekek figyelmét.

Disznóvágás, szeretlek!

Azt kevésbé sajnálom, hogy napjainkban egyre kevesebb falusi háznál tartanak disznóvágást (egyáltalán disznót), de azt egyre jobban fájlalom, hogy gyerekkorom egyik legszebb ünnepi eseménye ma már a mi családunknál sem szokás, így csak az emlékeimben él e családi ünnepnap megannyi felemelő élménye.

Ízek bűvöletében

Tájak, emberek, kultúrák felfedezése lehetetlen ételeik, italaik megismerése nélkül. Mi szemnek, s szájnak ingere, mind megadatott az Észak-alföldi régióban.
Tovább
Tovább
Tovább