Szép szeptember lesz!

Megérkezett az ősz és vele rengeteg jó program. A nyári pihenés után szeptemberben a hazai és nemzetközi gasztronómiában kalandozhatunk, és persze borfesztiválból is akad mindenfelé egy-két nagyon jó.
Bővebben

Top 10 gasztro-fesztivál

Bolond nyarunk után reméljük nyugodt lesz az őszi időjárás, és élvezhetjük a borral, mulatsággal, csodás ízekkel teli szeptembert. Íme, a tíz gasztronómiai fesztivál (időrendben), amikből egyet, kettőt érdemes beiktatni a programodba, hogy boldogan induljon az ősz.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

FRISS

Tokaj-Hegyalja és Eger borai

Észak-Magyarország két gyöngyszeme és a két legismertebb hazai borfajta hazája Tokaj és Eger. Nagyformátumú, sőt nehézsúlyú borokat készítenek ezen a két vidéken. Az egri bikavér és tokaji aszú borosnemzet-identitásunk szempontjából talán a legmeghatározóbb produktum.

Múltidéző Piactér a Népligetben

Vásári hangulattal telik meg a Népliget szeptember első hétvégéjén. A három napos, ingyenes rendezvényre a család minden tagját várják. Népi játékok, koncertek, tűzzsonglőrök és válogatott portékát kínáló árusok gondoskodnak a szórakoztatásunkról - mindezt az ugyancsak a Népligetbe költöző SzeptemberFeszt rendezvényeivel párhuzamosan.

Újra: őszi kalandozás a múzeumokban

Idén szeptember 29. és november 9. között a kilencedig őszi múzemos hónappal búcsúztathatjuk a nyári pezsgő fesztiválszezont. Múzeumok, kiállítótermek és más jellegű, de nem kevésbé kreatív intézmények összesen 8 tematika szerint sorakoztatják fel programjaikat. A témák között lesznek idén újdonsültként belépő Utazó Múzeumok, Múzeumi Őszbúcsúztató – közkívánatra, Tanárok Éjszakája, sőt, a tavalyi kedvencekről sem kell majd lemondani.
Tovább
Tovább
Tovább

Úti Tippek az Év Utazójától

Sopron és a Fertő-táj

Úti célunk a leghűségesebb város és környéke, ahol hangulatos pincék, gyógyfürdő, a Fertő-táj, a tűztorony és tanösvényi túra során fedezhetjük fel a vidéket egy hosszú hétvégén. Ajánlónkban részletes programtervet készítettünk.

Látogatás Győrben és a Rábaközben

Győr kellemes, emberi léptékű város, mely számtalan látnivalót tartogat számunkra. A város és környéke rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál, ezek közül emeltük ki a Rábaköz rejtett kincsét, Hövejt is.

Időutazás Szombathelyen

Szombathelyen szinte megelevenedik az ókor. A Nyugat Királynőjeként is nevezett város már az ókortól lakott terület, évezredes kulturális örökséggel büszkélkedhet. Felfedezőutunk során számos múzeumot, kiállítást, izgalmas ókori szerkezeteket ismerhetünk meg.
Tovább
Tovább
Tovább

Jönnek a gasztrofesztiválok

Magyarországra jön David Hasselhoff!

David Hasselhoff és csapata segít, hogy mindenki újraélje a 80-as, 90-es évek hangulatát egy hatalmas nyárzáró év retro bulin, 2014. augusztus 29. és 31. között a Hungaroringen.

Pecázás egyszerűen, turistajeggyel

Sokkal egyszerűbb lesz horgászni a Tisza-tónál ezentúl: az állami horgászjegy mellé már csak egy Tisza-tavi turistajegyre van szükségünk - és egy kis szerencsére ahhoz, hogy kapjanak a halak. Horgászjegyet két-két helyen válthatunk Tiszafüreden és Poroszlónál.

Egy nap Fertő-tó: "Mekszikó" és sirályok között

Ha utunk mentén takaros házak, tiszta utcák sorakoznak, melyeket a bicikliút sárga szalagja, vagy épp a vadonatúj salak vörös kerékpáros sáv keretez a kastélyoktól a nádas lápvidékig: a Fertő-tájon járunk.
Tovább
Tovább
Tovább