A Turizmus Világnapját ünnepeljük szeptember 27-én

Ezen a napon a turizmusban dolgozó munkatársak lepik meg egy-egy kedves gesztussal vendégeiket, látogatóikat. Ahogy az elmúlt évek során, idén is országos akcióval, kedvezményekkel és ajándékokkal kedveskednek a tourinform irodák, egyesületek, múzeumok, éttermek, szállodák, vendéglátók és fürdők is. A Világnapról a kedvességeket felajánló szolgáltatókról, és a kiemelt központi eseményről készítettünk összefoglalót.
Bővebben

Szép szeptember lesz!

Megérkezett az ősz és vele rengeteg jó program. A nyári pihenés után szeptemberben a hazai és nemzetközi gasztronómiában kalandozhatunk, és persze borfesztiválból is akad mindenfelé egy-két nagyon jó.
Bővebben

Top 10 gasztro-fesztivál

Bolond nyarunk után reméljük nyugodt lesz az őszi időjárás, és élvezhetjük a borral, mulatsággal, csodás ízekkel teli szeptembert. Íme, a tíz gasztronómiai fesztivál (időrendben), amikből egyet, kettőt érdemes beiktatni a programodba, hogy boldogan induljon az ősz.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

FRISS

Ráckevei "ászok" találkozója a Kis-Duna partján

Varázslatos környezetben megrendezett izgalmas versenyek és bemutatók. Mi más kellhet még egy kellemesen eltöltött kora őszi naphoz? Csak annyi, hogy szeptember 20-át vagy 21-ét a Kis-Duna "fővárosában", Ráckevén töltsük, és magunkkal hozzuk a jókedvünket! Ezen a hétvégén ugyanis a Duna partjára várják az „ÁSZOK"-at, és természetesen minden kikapcsolódni és szórakozni vágyó érdeklődőt!

Ősszel is Nyitott Balaton

A tavaszi sikeres összefogás után, idén ősszel ismét megrendezésre kerül a teljes régiót átfogó Nyitott Balaton elnevezésű programsorozat , ahol a szervezők alapvető célja megmutatni, hogy a Balaton nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.

Tematikus sétákkal hívogat Budapest a Turizmus Világnapján

Földön és föld alatt, vízen, vágányokon, hintón, két keréken - ki-ki ízlése szerint fedezheti fel ezerarcú fővárosunkat, Budapestet szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján, amelyet negyedik alkalommal rendez meg a Magyar Turizmus Zrt. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Budapesti Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsmentjének idegenvezetői számos vezetett túrával készülnek, hogy emlékezetessé tegyék az érdeklődők számára ezt a napot.
Tovább
Tovább
Tovább

Jönnek a gasztrofesztiválok

Szüreti Fesztivál Balatonfüreden

Balatonfüreden 2014. szeptember 26. és 28. között rendezik meg a hagyományos Szüreti Fesztivált, amely a szüreti felvonulás, a borkóstolások és a vásár mellett zenés, táncos színpadi műsorokkal várja az érdeklődőket.

Mámoros Dél-Alföld: pincék és főzdék mentén

Három borvidék, a Hajós-Bajai, a Kunsági és a Csongrádi, a Békési Szilvapálinka Út, a kecskeméti barack és a legígéretesebb hazai sörfőzde prémium kínálata kellemes gasztronómiai kitérőt jelent egy dél-alföldi hétvégéhez. Induljunk egész napos túraútra vagy csak látogassunk meg egy szimpatikus pincét? A legjobbakat itt gyűjtöttük össze!

Pezsgővel, pörkölttel, piknikezéssel indul az ősz Budapesten

Szeptember első hétvégéjén szüreti-karneváli hangulatba öltözik a főváros: a Népligetben pörköltfőző-verseny és Múltidéző Piactér, a tabáni templom lábánál nyárzáró piknik, egy kicsit messzebb, Budafok bájosan kisvárosias utcáin pedig a hagyományos Pezsgő- és Borfesztivál tárja ki kapuit az érdeklődők előtt.
Tovább
Tovább
Tovább

Úti Tippek

Őszi túratipp: Rétimajor

A télre azt szokták mondani: egyedülállóan szép, a tavaszra: virágillatú, a nyárra: szikrázóan tiszta, míg az őszre csak annyit: csodálatos. Rétimajorban, amikor a fák ezernyi színben pompáznak és a tavakat vékony köd üli meg, az maga a természet csodája. Ajánlónkban lesz csokimánia, halgasztronómia, wellness és Árpád-kori halászkunyhó is.

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.

TOP 10 őszi kirándulóhely

A színes őszi táj látványa, és a friss, hűvös levegő mindenkinek jót tesz. Ezért adunk néhány tippet, hogy merre érdemes indulni, ha egy kis őszi kirándulásra vágysz. Egy-két hétvégét érdemes rászánni.
Tovább
Tovább
Tovább