Novemberi köszöntő

Az idei őszből már csak a november van hátra. Az idő hűvösre fordult, de több rendezvény is van, ahol felmelegíthetjük magunkat, akár egy séta, akár egy aktív, őszi program után.
Bővebben

Márton napi népszokások

November 11 Márton napja. A libator és az újbor ünnepe, amit az ország egész területén köszöntenek, különféle rendezvényekkel. Érdemes kicsit a hagyomány mögé nézni, honnan is ered ez a vidám ünnep.
Bővebben

Cannes-ban is díjazták a Magyarország imázsfilmet

Negyedik díját nyerte Cannes-ban a Magyarország imázsfilm. Szuggesztív zenéjével, kiváló rendezésével és lenyűgöző képeivel ezúttal Ezüst Delfinnel jutalmazták a „More than Expected" című, 2013-as imázsfilmünket a turisztikai filmek kategóriájában. Október 2-án, Franciaországban a vállalati filmek díjazására specializálódott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadóján Ezüst Delfin-díjat nyert a puszta-paprika-csárda hármasától jelentősen eltávolodó film, mely a termálvizekre és az innovatív magyar találmányokra helyezte a hangsúlyt.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

FRISS

Ők újítják meg a VII. kerület tűzfalait

A Madách Imre Gimnázium gigantikus Budapest anno témájú festménye csupán egy állomása a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2014" projektnek. Az ötletgazda Neopaint Alkotócsoport alapítójával, Jankovits Barnabással arról beszélgettünk, mit köszönhetünk eddig a programnak és mi vár még ránk és a VII. kerületi tűzfalakra.

Ismerjük meg az Ős-Dráva Látogatóközpontot!

Őshonos állatokat simogathatunk és fakazettás mennyezetben is gyönyörködhetünk majd a Szaporcán nyíló Ős-Dráva Látogatóközpontban. A bemutató-épület valóban hiánypótló törekvés: eddig egyetlen hely sem nyújtott ilyen átfogó betekintést az Ormánság természeti és kulturális kincsei közé.

Egy nap a Zsolnay Negyedben

Zsolnay Kulturális Negyed. Kicsit misztikusnak, távolságtartónak, szigorúnak tűnik az elnevezés: a Gyár, műemlék épületek, oktatási intézmények, régi értékek – új funkciók, aztán egyszer csak előtűnik egy kakaóbár.. no de kezdjük az elején!
Tovább
Tovább
Tovább

Őszi gasztronómia

Paprikás élmények Kalocsán

Színe mélyvörös, bársonyos hatású, kellemes, fűszeres aromájú, étvágygerjesztő illatú, karamelles pirított magvakra jellemző aromavilágú. Íze édeskés, gyümölcsös, a pentaton (édes, savanyú, sós, keserű, csípős) ízharmóniát tükröző és csípősségmentes.

Törkölypálinka kezdőknek és haladóknak

A barackból, körtéből, szilvából és más gyümölcsökből készült pálinkák „kistestvére" a törkölypálinka. Ez a szó szerint nemzeti kincsünk szőlőből készül, és szó szerint jellemző rá, hogy ahány főzde, annyiféle létezik belőle.

20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Tovább
Tovább
Tovább

Úti Tippek

TOP 10 őszi kirándulóhely

A színes őszi táj látványa, és a friss, hűvös levegő mindenkinek jót tesz. Ezért adunk néhány tippet, hogy merre érdemes indulni, ha egy kis őszi kirándulásra vágysz. Egy-két hétvégét érdemes rászánni.

Börzsönyi kalandtúrák: Nagybörzsöny, Szob, Királyrét

Az ország legérintetlenebb hegyvidéke a Magas-Börzsöny, ahol bőven találunk természeti látnivalókat a tömegturizmus által még alig-alig érintett tájon. A Duna partján haladva a meseszép visegrádi fellegvár integet az utazó felé, a hegy lábánál Árpád-kori eredetű, megkapóan barátságos falvak várják az érkezőt. Az őszi szezonban a környék erdészetei számtalan programmal csábítják a kirándulókat.

Őszi túratipp: Rétimajor

A télre azt szokták mondani: egyedülállóan szép, a tavaszra: virágillatú, a nyárra: szikrázóan tiszta, míg az őszre csak annyit: csodálatos. Rétimajorban, amikor a fák ezernyi színben pompáznak és a tavakat vékony köd üli meg, az maga a természet csodája. Ajánlónkban lesz csokimánia, halgasztronómia, wellness és Árpád-kori halászkunyhó is.
Tovább
Tovább
Tovább