Újra - Torkos Csütörtök!

Február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.
Bővebben

Programajánló január-februárra

Nyakig ülünk a télben és a hidegben. Akik nem alszanak téli álmot, azok számára ajánlunk néhány eseményt, amikre érdemes ellátogatni ilyenkor.
Bővebben

Családi kirándulások télen

Egy napsütéses téli hétvégén érdemes jó melegen felöltözni és a családdal kimozdulni a levegőre. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket érdemes célba venni, ha gyerekekkel utazunk.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

A Magyar Turizmus Zrt. hírei

Szakmai híreink

Eseményeinkről, sajtótájékoztatóinkról, tanulmányútjainkról, vásárokon való szerepléseinkről, induló projektjeinkről és eredményeinkről szóló rövid híreinket, sajtóanyagainkat, és a rólunk szóló statisztikákat itt adjuk közre.

Fürdő fél áron - Zsigmondy Kártyával

A 2013-ban bevezetett kedvezménykártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 4 órás, szekrényes fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.

Megvannak 2014 legkiválóbb turisztikai szolgáltatói

2015. január 27-én 31 szolgáltató – 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely - vehette át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat Glattfelder Bélától, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkárától és dr. Faragó Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától. A szolgáltatók 3 évig megújítás nélkül élhetnek a rangos minősítéssel.
Tovább
Tovább
Tovább

Új élmények 2015-ben!

Farsangra fel: busójárástól a Fánk Fesztiválig!

Farsangnak a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot hívjuk, amelyet hagyományosan a vidám mulatságok, bálok, ünnepélyek jellemeznek. Mivel nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, inkább a népi hagyományokra épül, ahogy a legismertebb magyarországi farsangi esemény a mohácsi busójárásnak is. Nem ez azonban az egyetlen hazai, nagyszabású farsangi esemény, ajánlatunkban többek között szerepel kocsonya- és fánkfesztivál, sőt, barokk bál is.

Prémium vadhús és erdő-mező kincsei Székesfehérváron

Még tavaly decemberben nyílt meg Székesfehérváron az első Erdei Delikátesz szaküzlet, mely a VADEX Mezőföldi Zrt. tulajdonában áll, és vadhúsokat, erdei terményeket, lekvárokat és szörpöket értékesít első kézből a lakosság részére. A hiánypótló üzlet ötletéről, termékeiről készítettünk körképet.

Új "bakancslistás" kalandok a Zemplénben

A Zemplén Kalandparkban bátran állíthatjuk, hogy az év legizgalmasabb fejlesztését vitték véghez: a két hegycsúcs között átcsúszópályát, a Szár-hegyre pedig kabinos felvonót építettek ki. Az Itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu felkereste a kalandpark vezetőjét, Csorbáné Bolega Erikát, hogy a zempléni fejlesztésekről kérdezze, és nagyon izgalmas részletekre, sőt egy igazi műsziklára is kitért az exkluzív interjúban.
Tovább
Tovább
Tovább

Télre ajánljuk

Február, Mohács: Busójárás

Február 12-17. között egy hétnyi programmal készül Mohács városa és az 750 beöltözött busó a világ egyik legkülönlegesebb télűző karneválján: határtalan jókedv, bábuégetés farsangfarkán, nagy vonulás vasárnapon, sokác étekkel, maszkkészítőkkel.

25 TIPP Valentin-napra

Összesen 25 tökéletesen romantikus úti tippet gyűjtöttünk össze azoknak, akik még nem tudják, hol töltsék a Valentin-napot. Listánkra háborítatlan erdőség közepén álló romantikus vidéki kastélyok, mediterrán hangulatú utcácskák, kényeztető fürdők és szaunák, borospincék és különleges téli túrák kerültek fel.

Csodatévő víz Harkányban

Villányi borok, a siklósi vár, Pécs, és a Dráva közelsége teszi csodálatos üdüléssé a Harkányi látogatásunkat még akkor is, ha nem kedvtelésből, hanem gyógyulási céllal látogattunk el a dél-dunántúli városba.
Tovább
Tovább
Tovább