Farsangi bálok, ételek és téli móka februárban

Három erős pillérre támaszkodhatunk februárban: számtalan gasztronómiai és farsangi fesztivál, valamint a kulturális programok. Ettől függetlenül bátran ajánljuk a szabad ég alatti mókázást – mehetünk síelni, szánkózni és túrázni is! Jeles napok között lesz Bálint-nap és Torkos Csütörtök is.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Fókuszban

Programok most vasárnapra

FEBRUÁR 7. - Indítsuk vidáman és mozgalmasan a februárt! A hétvégén változatos wellness-programokon vehetünk részt, kedvező idő lesz egy jó kiránduláshoz, lehet majd maskarában temetni a telet, forralt bort főzni, és mindenféle népi holmit barkácsolni is. Akinek ez kevés, kolbászfesztiválon tömheti meg a hasát.

Szakmai híreink

Eseményeinkről, sajtótájékoztatóinkról, tanulmányútjainkról, vásárokon való szerepléseinkről, induló projektjeinkről és eredményeinkről szóló rövid híreinket, sajtóanyagainkat, és a rólunk szóló statisztikákat itt adjuk közre.

Torkos Csütörtök lesz február 11-én!

2016-ban sem maradhat el az ország kedvenc éttermi akciója! Itt gyűjtöttünk össze mindent a Torkos Csütörtökről, a csatlakozás feltételeiről és a jelentkező éttermekről is.
Tovább
Tovább
Tovább

2016 a gasztroélmények éve

Böjtös ételek, megtisztulás, elvonulás

Lehet, hogy ellentmondásnak tűnik egy hasát kiváltképpen szerető ember számára, de a nagyböjt alatt sem kell teljesen lemondanunk a kulináris élvezetekről amellett, hogy a pozitív értelemben vett böjtöléssel a saját szervezetünkben is nagytakarítást végzünk.

Gyerekbarát vendéglátóhelyek a Torkos Csütörtökön

Kértétek, mi kigyűjtöttük a gyerekbarát szolgáltatásokat nyújtó éttermeket, cukrászdákat, büféket az idei jelentkezők közül, ahol van gyerekmenü, etetőszék vagy gyereksarok is.

A Bocuse d'Or és a magyar gasztroforradalom

2016 májusában Magyarország rendezi a világ egyik leglátványosabb szakácsversenyének európai döntőjét. Hamvas Zoltánnal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökével arról beszélgettünk, milyen út vezetett a sikerig.
Tovább
Tovább
Tovább

Fesztiválok és kulturális ajánlók

Nemzeti emlékhelyeink

A nemzeti emlékhelyek történelmünk legfontosabb helyszínei, az emlékezet egyszerre szimbolikus és valóságos terei. Bár gyakran fontos építészeti alkotások, nem elsősorban műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt.

Történelmi emlékhelyek Magyarországon

Kiemelkedő történelmi szerepük miatt fontos helyszínek kaphatják meg a történelmi emlékhely elismerést a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján. Jelenleg 46 emlékhelyet tarthatunk számon Balassagyarmattól Visegrádig.

Skanzenek Magyarországon

A világ első szabadtéri múzeumát 1891-ben alapították Svédországban. Innen ered a magyarban és számos más nyelvben is használatos skanzen kifejezés is, mert az intézmény a Stockholm-közeli Djurgårde sziget egykori vársáncára épült, a Skansenre.
Tovább
Tovább
Tovább

Télen is sportosan

Téli extrémségek

Gyűjtésünkben a klasszikusnak számító korcsolyázás és szánkózás mellett egészen furcsa, már-már szürreálisnak tűnő eszközökkel történő lesiklás, a zord természet meghódítása és az olyan elfeledettnek hitt jégjárók, mint a fakutya újraértelmezése gazdagítja a hazai különleges sportélmények palettáját.

8 ok amiért érdemes itthon síelni

Hóágyúzott, szép sípályákon különösen a kezdőknek, családoknak, műkedvelőknek ajánljuk a hazai pályákat az ország 14 pontján lévő nagyobb és számos kisebb sípályán. Lássuk a 8 legbiztosabb érvet ahhoz, hogy belekezdjünk a hazai síelésbe!

Nemcsak a hó, a műanyag is csúszik!

Felejthetetlen életérzés a napsütésben síléceken siklani a havas lejtőkön. Mivel a síelés köztudottan a költséges téli sportok közé tartozik, ezért sokan hezitálnak, hogy húzzanak-e egyáltalán síbakancsot, és belevágjanak-e életük nagy kalandjába. Nos, számukra van egy jó hírünk. A síelés alapjai hazánkban is kiválóan elsajátíthatók, és ráadásul költséghatékonyan.
Tovább
Tovább
Tovább

Wellness és egészség

Böjtöléssel az egészségesebb életért

A húsvét előtti időszak a keresztény kultúrkörben hagyományosan a böjt ideje. Ilyenkor nem csupán lélekben készülünk fel az ünnepre, de a testünket is megtisztítjuk. Böjtös tényeket, böjtös helyeket, böjtös érdekességeket gyűjtöttünk

Hétköznapi luxus: day spa

Általános helyzet: nyugalomra vágyunk, fáj a hátunk, kimerültek vagyunk, de se időnk, se lehetőségünk elutazni. Mi tehetünk? Utánajártunk: mini interjú, tippek és bennfentes információk következnek.

Bor és a szépség: borhotelek

A vinoterápiás, azaz boralapú kezelések trendje néhány éve érkezett meg hazánkba, mára a Tokaji borvidéktől kezdve Villányig több borhotelben próbálhatjuk ki a magyar választékot. Utánajártunk, hol és pontosan mit kínálnak a hazai borhotelek. Nyugalom, a borvirágos orr biztosan nem így keletkezik!
Tovább
Tovább
Tovább

TOP

Miért imádják a külföldiek Budapestet?

Vajon hogyan lehet minél színesebben, mozgalmasabban megélni egy városlátogatást, elszakadni az útikönyvekből ismert leírásoktól? Erre kerestük a választ a budapestUNDERGUIDE-dal, akik arról híresek, hogy képesek bárkiből kihozni azt a bizonyos „wow-effektet".

TOP 10 vártúra vasárnapra

10 olyan várat gyűjtöttünk össze vasárnapokra, ahol jó túrázni, jó körbejárni a környéket, jókat lehet enni, művelődni, várost nézni vagy csak a panorámában gyönyörködni. Lesznek várak, amik a gyerekek kedvencei lesznek, és lesznek olyanok is, melyekhez nagyobb fizikai felkészültség kell, de persze a romantikára szomjazók is találnak megfelelőt.

15 legnépszerűbb hazai múzeum

Rengeteg kedvenc múzeum és látogatóhely van Magyarországon, amit beletippeltünk volna a 15-ös listába, és kicsit mi is meglepődtünk. Biztos sokan hiányolják majd a Közlekedési Múzeumot és Szépművészeti Múzeumot - melyek jelenleg zárva vannak, így maradtak ki a 15 közül. Most a legtöbb fizető látogatót fogadó múzeumot gyűjtöttük össze 2008 óta - névsorban.
Tovább
Tovább
Tovább

Kövess minket!

 
Az Év Utazója
16 videó
Budapest
21 videó
Balaton
21 videó