Utazzunk a napsütéses Dél-Dunántúlra!

Nekünk magyaroknak Dél-
Dunántúl mindig különleges 
élmény. Itt jön el az országban leghamarabb a tavasz, és itt melengeti legtovább az őszi napsütés a lelket. Még novemberben is a pécsi belvárosi kávéházak teraszain ülünk, és kertjei
ben évente háromszor érik 
be a füge.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Napfényes kalandok a mediterrán régióban

Brüsszelben mutatkozott be az idei EDEN-nyertes

A Mecsek Zöldút Egyesület 2015. december 16-án, Brüsszelben vehette át a Kiváló Európai Desztinációknak járó elismerést. Ezt a díjat az Európai Bizottság indította útjára azzal a céllal, hogy világszerte ismertté tegye a legjobb turisztikai célpontokat. A pályázat témája idén a helyi gasztronómia volt.

Lóháton: ízútvonal a Dél-Zselicben

Kivételesen jó ötvözete a vidéki programoknak a tereplovaglást és a helyi gasztronómiát bemutató dél-zselici ízútvonal, melyen a változatos és csodaszép lovastúrán Zselici-dombság táját fedezhetjük fel - a helyi termékek és kultúra izgalmas kóstolóival.

Mecsek Zöldút a legújabb EDEN pályázat nyertese

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert pályázata lett a mecseki térség gasztronómiáját bemutató Mecsek Zöldút Egyesület, mely a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kötődő turisztikai programok egységét teremtette meg.
Tovább
Tovább
Tovább

A Gemenci erdő varázslata

A Gemenci erdőt egy élménytúra útvonal részeként, a természet zavarása nélkül is megismerhetjük. Felfedezhetjük gyalog, kerékpárral és kisvasúttal is a különleges ártéri erdőtársulás titkait, sétahajózhatunk, kenuzhatunk, megnézhetjük a halászati. és vadászati kiállítást is.

Új ökoturisztikai központ a Dél-Dunántúlon

Alig egy hónapja nyílt meg a Fekete István Látogatóközpont Kaposvártól északra, a Deseda-tó partján, mely a tó változatos élővilágát mutatja be, s külső bemutatóhelyeket akár biciklivel is bejárhatjuk. A látogatóközpont épületében egy óriási tölgyet és egy hatalmas akváriumot is megcsodálhatunk.

Erdőgazdaságok turisztikai kínálata egy helyen: erdeiszallas.hu

Már jó néhány hónapja elindult az a weboldal, amely a 22 állami erdőgazdaság összes magyarországi szálláshelyét tartalmazza részletes kínálattal, programokkal egy oldalon. Az erdei szállások, vadászházak nyitva állnak nemcsak a vadászok, a turisták részére is.
Tovább
Tovább
Tovább