Ahová a madár is pihenni jár - A Katica tanya

A Somogy megyei Patcán, a Zselic szívében megbújó Katica Tanya igazi élményparadicsom a nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is. Az itt található félszáz játszóalkalmatosság télen-nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási és aktív kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A fenntarthatóság és a környezettudatosság itt kézzel foghatóvá válnak - tevékenységüket különdíjjal ismerték el 2014-ben Az év ökoturisztikai létesítménye pályázaton.

Patcán, a Katica Tanyán változatos programokat, többféle, gyerekbrát szálláshelyet és pénztárcához igazodó ellátást is találunk.

Környezettudatosság 

A Katica Tanya minden munkatársa hisz az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz abban, hogy a tapasztalás a legjobb tanítómester!
Komoly hangsúlyt fektetnek a természettel, a környezetünkkel való harmonikus együttélésre és minden fejlesztésüket, játékukat a fenntartható fejlődés és a környezetbarátság jellemzi. Saját szennyvízkezelőjük és napkollektoros „melegvíz-gyáruk" van, ha pedig nem süt a nap, akkor fát használnak a fűtéshez és a meleg víz előállításához.

Akadálymentesség

A Katica Tanya törekszik az akadálymentesége, így az óriás csúszdákat mozgáskorlátozott lifttel is meg lehet közelíteni, a látássérültek tájékozódását vezetősávok és Braille-írás segítik. A kisgyermekkel érkezők babakocsival is könnyen meg tudják közelíteni az élményközpont bármely pontját, rájuk gondoltak a baba-mama szoba és több pelenkázó helyiség kialakításakor is.

Csúszdák, labirintusok és a tóparti újdonságok

Itt található Közép-Európa legnagyobb, fedett, 7 pályából álló  óriás csúszdaparkja, ahol a piros hirtelencsúszdán bárki úgy érezheti magát, mintha egy repülőből ugrott volna ki. Itt található a Magyarországon egyedülálló kétszintes felnőtt és négyszintes gyermek játszólabirintus is. A csúszdákon túl nagy kedvencnek számítanak a pedálos gokartok is, amelyeken tucatnyi gyermek egyszerre versenyezhet, akár a szüleivel együtt.

Az Élményközpont legújabb eleme a tóparton, ahol Európa legnagyobb, fából készült labirintusából kell megtalálni a kiutat. Nagy melegben igazi frissítő élmény a vízi lövölde, kellemes szórakozást nyújtanak a csónakok és vízi biciklik, próbára teszik erőnket a kézi kompok és a pontonhíd. A felesleges energiákat pedig a trambulinparkban lehet levezetni.

TIPP! Ha itt járunk, látogassunk el Kaposvárra és járjuk be a Zselic tájait is! 

 

Palánkvár, kötélpálya és az állatfarm

A Katica Tanya további különlegessége a középkori mintára épült palánkvár a kontinentális Európa legnagyobb hajítógépével, amelynek működtetésében is részt vehetünk. 

A három erdei kötélpályán mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nehézségűt a Pöttöm, a Junior és a Bátor pályák között, sőt kipróbálhatjuk a Dunántúl leghosszabb, 190 m-es lecsúszóját is.

A Katica Tanyán 40 féle háziállattal, őshonos magyar fajokkal, mint racka, szürke marha, mangalica, fodros liba, puli - ismerkedhetnek meg a látogatók. Elődeink szokásai hétvégéken elevenednek meg tehénfejés, kenyér- és langallósütés, tréfás népi játékok és kézműves foglalkozások képében.

Maradhatunk több napra is, hogy minden beleférjen

A több napra érkezőket különböző kategóriájú szálláshelyekkel várják: a négy apartmanházban egyszerre 24 fő érezheti otthon magát, két turistaházban 120 férőhely áll rendelkezésre, az élményközponthoz tartozó kempingben pedig 80 sátornak és 10 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Az étteremben a házias ízek kedvelői mellett a különlegesebb ízekre vágyók sem maradnak éhen.

További információ a Katica tanyáról >>