Megújult a Nagysalléri Vadászház

Az Erdők Nemzetközi Napján adták át a csaknem 300 millió forintból megújult Nagysalléri Vadászházat és Ökocentrumot. A csodálatos környezetben mostantól akár csoportok is megszállhatnak, és a környék vadászprogramjai is méltóbb helyszínre találnak itt.

Lábod és Rinyabesenyő között az erdőktől körbeölelve fekszik az  újjáépített Nagysalléri Vadászház és Ökocentrum, amely eredetileg gróf Széchenyi Pál beteg lányának volt pihenőhelye.

A gyalogos vagy kerékpáros kirándulást kedvelők az erdőn keresztül felkereshetik a  Nagysallér Vadasparkot, mely Magyarország öt nagyvadja közül a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, őznek és muflonnak ad otthont és nyújt lehetőséget a látogatóknak, hogy a Studinka László Tanösvényen végighaladva természetes környezetükben figyelhessék meg a vadakat. A tanösvény, mely a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolától Nagysallér érintésével ér el Petesmalomig, a kerékpáros turisták kedvelt kirándulóhelye. Az 1998-ban megnyílt Vidraparkban a látogatók megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.


Fotó forrása: Sefag.hu

A házat körülvevõ nagy terület 11 alkalommal adott otthont a somogy megyei vadásznap ünnepségének, melyeken nem volt ritka az 5-6000 fõs létszám sem. Ennek köszönhetõen épült a pusztában egy kis fakápolna, amely a Hubertus misék megtartását is lehetõvé tette.

A közel hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű épületben tizenegy – 18-26 négyzetméteres – szobát alakítottak ki, összesen húsz szállóvendég befogadására. Ugyanakkor az étterem nagy létszámú programok szervezését, ötven fő kiszolgálását teszi lehetővé. A tetőtéri társalgó és a vadászterem a kényelmes pihenést szolgálják, a tetőtérben kialakított szaunával együtt.