Erdőgazdaságok turisztikai kínálata egy helyen: erdeiszallas.hu

Már jó néhány hónapja elindult az a weboldal, amely a 22 állami erdőgazdaság összes magyarországi szálláshelyét tartalmazza részletes kínálattal, programokkal egy oldalon. Az erdei szállások, vadászházak nyitva állnak nemcsak a vadászok, a turisták részére is.

Az erdeiszallas.hu az erdei környezetben megtalálható szálláshelyek, kikapcsolódási lehetőségek és az állami erdőgazdaságok turisztikai kínálatát tartalmazza, országos viszonylatban egyedülállóan egy helyen! Az oldalon a programok egyszerűen és gyorsan megismerhetőek és a kiválasztott szálláshely azonnal lefoglalható!

Szállás- és programlehetőségek egy helyen!

Az állami erdészeti társaságok az utóbbi években rengeteget tesznek az ökoturizmusért. Minősített erdei iskoláikban a fiatal generációkkal ismertetik és szerettetik meg a természetet, az élővilágot. Emellett számos erdei szálláshelyet kínálnak, a legkülönbözőbb kategóriákban. Ezek között van négycsillagos szálloda, wellness részleggel (Kardosfa), vadászkastély á la carte étteremmel (Sasrét), medencés, nyári üdülőközpont (Kaszó), modern rendezvény központ (Alexandrapuszta), kényelmes és nívós vendégház (Nagymáté, Gyulaj-Óbiród), romatinkus búvóhely (Mészkemence), és önellátó ökoház (Gyulaj-Szentkút). A közös bennük, hogy elvarázsolt helyek, a kerek erdő közepén, és mindenhol izgalmas programokat kínálnak, legyen az a zselici csillagos égbolt rezervátum, kisvasutazás (Kaszó, Almamellék, Gemenc), erdei kápolnában meditálás, kézműves foglalkozások, vadles, kirándulás…

Rendezvények: nyár végi programok, szarvasbőgés, dámok násza

Bár már csak néhány hétig tart a nyár, nem késő elindulni a Zselicbe egy csillagnéző túrára (augusztus 23.), vagy részt venni egy augusztus 20-i kisvasutazáson Kaszón (augusztus 20.)!
A szarvasok nászát meglesni és meghallgatni az őszi szezon egyik legérdekesebb és legtartalmasabb programja. Szarvasbőgést hallgatni mehetünk lófogattal vagy kisvasúttal a Gemenci erdőbe (szeptember 5-6.), kisvasúttal Kaszóba (szeptember 20.), ahol a Baláta-tavi kilátó biztosít ideális helyszínt. Érdemes gyalog is elindulni a lemenő nap fényében, a csodás tolnai erdőbe, ahol a séta fáradalmait kemencében sült langallóval és gyógyteák kóstolásával pihenjük ki a Szentkúti kunyhó-Ökoháznál (szeptember 13.).
A Tamási parkerdőben 2014. szeptember 25-én a 2014. évi gímszarvas trófeák szemléje lesz a Szent Hubertus erdei fakápolnánál, majd esti, szarvas bőgő élménytúra, ahol a helyi vadászok bemutatják "bőgő" képességeiket. A gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, lampionokat gyárthatnak, amivel esti túrájukat világítják meg.
Még később indulnánk útnak? Októberben a dámszarvasok barcogásától hangosak hazánk erdei.

Kedvező ajánlatok: tavaszi feltöltődéstől a téli pihenésig

Ha átböngésztük a szállás- és programlehetőségeket, kiválasztottuk a nekünk tetsző erdei rendezvényt, nincs is más hátra, mint átböngészni az erdeiszallas.hu oldal csomagajánlatait és akcióit, és foglalni! Irány az erdő!