Októberi programkavalkád a mediterrán régióban

Szeptemberben még vissza-visszakacsint a nyár, az október viszont már igazi őszi hónap. A fákról lehullanak a levelek, a hónap végére az utolsó költöző madarak is elrepülnek. Olyan népszokások fűződnek ehhez a hónaphoz, mint a Lukács naphoz kapcsolódó leányvásár és gesztenyeszüret, vagy a Vendel-nap, és egy sor, a szürettel kapcsolatos dínom-dánom.
Bővebben

Utazzunk a napsütéses Dél-Dunántúlra!

Nekünk magyaroknak Dél-
Dunántúl mindig különleges 
élmény. Itt jön el az országban leghamarabb a tavasz, és itt melengeti legtovább az őszi napsütés a lelket. Még novemberben is a pécsi belvárosi kávéházak teraszain ülünk, és kertjei
ben évente háromszor érik 
be a füge.
Bővebben

Zöld kalandok a Dél-Dunántúlon

2015-ben is számos meglepetés várja a természet szerelmeseit, akik Dél-Dunántúlra érkeznek. Legyen az úti cél az Ormánság, a Zselic, vagy éppen a Kaposvári kalanderdő - mert az év tavaszán három látogatóközpont is megnyitja kapuit az érdeklődök előtt, tehát máris 3 jó okot tudunk mondani arra, miért is vegyük az irányt dél felé.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Ősszel Dél-dunántúlon

Pécsváradi Leányvásár

Október 16-18. között ismét Leányvásárra készülnek Pécsváradon szuper fellépőkkel, népviseletbe bújt táncosokkal és finom borokkal, sült gesztenyével és a helyi gasztronómia gyöngyszemeivel.

Ízes őszi falatok a Mecsekben

Hazánk legízletesebb vendégváró úti célja címet az idei 19 pályázó közül a Mecsek Zöldút Egyesület zsebelhette be, ami annak köszönhető, hogy a térségnek sikerült megteremtenie a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kapcsolódó turisztikai programok egységét. Őket kérdeztük meg most arról, mit érdemes megnézni, megkóstolni ősszel a Nyugat-Mecsekben.

Nyugat-Mecsek, a legújabb EDEN pályázat nyertese

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert pályázata lett a mecseki térség gasztronómiáját bemutató Mecsek Zöldút Egyesület, mely a színvonalas, hagyományos vendéglátás és a hozzá kötődő turisztikai programok egységét teremtette meg.
Tovább
Tovább
Tovább