Megújult a Nagysalléri Vadászház

Az Erdők Nemzetközi Napján adták át a csaknem 300 millió forintból megújult Nagysalléri Vadászházat és Ökocentrumot. A csodálatos környezetben mostantól akár csoportok is megszállhatnak, és a környék vadászprogramjai is méltóbb helyszínre találnak itt.
Bővebben

Szekszárdon nyílik a Garay Élménypince

A Tolna megyei Szekszárd városa meleg, gyümölcsös karakterű vörösborai, vadállományában gazdag ártéri erdeje és az egykori vármegyeháza udvarán található bencés apátsági templomromok felkeresése miatt is nagyszerű célpont. Ami miatt most különösen kiemeljük Szekszárdot az egyébként izgalmas programokat kínáló dél-dunántúli városok közül, az az Európai Uniós forrásból korszerűsített Garay Élménypince, ahol fantasztikus konyhával, több százféle borral, mozgalmas programokkal tölthetjük meg szekszárdi látogatásunkat.
Bővebben

Leonardo da Vinci remekművei Pécsen

2014. április 15-én, három helyszínen nyílik meg Pécs belvárosában az a kiállítás, amely a megszokottól eltérő módon állít emléket a világhírű olasz polihisztornak. A tárlaton Leonardo da Vinci szenzációs találmányai alapján készült, pontos, korhű modellek, eredeti rajzok, kéziratok, valamint a modern kor multimédiás eszközei segítségével ismerhetjük meg e nagy elmét. A kiállítás újszerűsége, hogy Leonardot, nemcsak mint feltalálót, vagy mint művészt mutatja be, hanem egyszerre ismerhetjük meg az utánozhatatlan rajzolót, a gépezetek működési elveit fürkésző akkurátus feltalálót, az innovatív építészt, s a repülést és az anatómiát egyforma elmélyültséggel tanulmányozó tudóst.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit

Aktualitások, friss hírek

Gazvacsora Cserkúton

Gazvacsora a Pécshez közeli Cserkúton? Na, ezt nemcsak látni szeretném, hanem kóstolni is. Vajon elég gaz vagyok hozzá, vagy gazzal akarnak megetetni? Megyek Biobiához, Dr. Németh Ibolyához és kipróbálom.

2013 falusi vendégfogadója

Van egy csöpp kis falu a Mecsek nyugati oldalán, Pécs közvetlen szomszédságában. Csodálatos természeti környezet, a Jakab-hegy fenséges hegyvonulata öleli körül, nyugalmat, biztonságot sugározva az itt élők felé.

Boly, Sárköz és lovasíjászat

A Hungarikum Bizottság 2013. január 31-i ülésén elfogadta a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékét, amely több turisztikai szempontból is érdekes attrakciót, terméket is tartalmaz. A régióban az Emmausz Bólyban, húsvéthétfői népszokás, a Sárköz népművészet: szövés, hímzés, gyöngyfűzés, viselet és a Kassai-féle lovasíjász módszer érdemelte kie ezt a címet.
Tovább
Tovább
Tovább